Skandale-youtuber i stormvejr igen: Ville være 'bøsse for en måned'

Youtuberen Logan Paul siger, at det var 'et ringe ordvalg'.

Med over 18 millioner abonnenter er Logan Paul en af de største youtubere i verden. I 2018 havde han en indtjening på mere end 90 millioner kroner. (Foto: Emma McIntyre © Getty Images)

Den amerikanske youtuber Logan Paul er kommet i strid modvind, efter han for nylig proklamerede, at han ville snuppe en måned som homoseksuel og så gå tilbage til at være sit gamle heteroseksuelle jeg igen.

Logan Paul har over 18 millioner følgere på Youtube og har også podcasten 'Impaulsive', der har over en million abonnenter. Og det var i et afsnit af podcasten, hvor Logan Paul snakkede om sine mange forskellige nytårsfortsæt, at homo-bemærkningen faldt.

- I marts er det 'kun mænd-marts'. Så er jeg homoseksuel i en måned, og så går jeg tilbage til at være heteroseksuel igen, lød det i podcasten.

Det udløste en reaktion fra den amerikanske interesseorganisation for homoseksuelles rettigheder GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation), der mindede den 23-årige youtuber om, at man ikke kan vælge sin seksualitet til og fra på dén måde.

- Sådan fungerer det ikke, Logan Paul, skrev de i et tweet.

Logan Pauls bemærkning fik også flere internetbrugere til tasterne, der mente, at det var langt over stregen at joke med den slags.

Blandt andre tweetede Instagram-stjernen Daniel Preda:

- Det er ulækkert, når Logan Paul joker med at være homoseksuel i en måned, mens utallige LGBT-personer bliver slået ihjel og begår selvmord på grund af deres seksualitet rundt omkring i verden, skriver Daniel Preda.

Og måske havde de mange vrede stemmer en pointe. I hvert fald var Logan Paul selv ikke sen til at udsende en halv undskyldning.

- Det var et ringe ordvalg… Min fejl. Lad os mødes og snakke om det i min podcast i næste uge, tweetede youtuberen henvendt til GLAAD, der dog ikke har svaret offentligt på den forespørgsel.

Dansk youtuber: Det er super ærgerligt

Julia Sofia Aastrup, der er en af de mest populære youtubere i Danmark, er selv homoseksuel. Og hun forstår godt den kritik, Logan Paul er blevet mødt med.

- Jeg synes, det er super ærgerligt. Når man er så stor som Logan Paul, er det ærgerligt, når man ikke er med til at bidrage med en positiv tone. For jeg synes generelt, at det ikke er noget, der skal laves sjov med, siger hun.

Julia Sofia Aastrup sprang i sommer ud på YouTube, hvor hun fortalte, at hun har haft en pigekæreste. Og gennem sin ungdom har hun brugt Youtube, til at komme overens med sin seksualitet.

Julia Sofia kom på YouTube i 3013 og har i dag mere end 200.000 faste abonnenter og over 70 millioner samlede visninger på sin kanals videoer. (Foto: Thomas lekfeldt © Ritzau Scanpix)

- Jeg har brugt Youtube enormt meget til at finde et fællesskab og en form for tryghed, som jeg ikke kunne finde andre steder. Det fandt jeg i høj grad på nettet, mere end jeg fandt det til fodbold eller i skolen, siger hun og opfordrer også store Youtube-stjerner som Logan Paul til at være med til at skabe større opmærksomhed omkring udfordringerne ved at være andet end heteroseksuel.

- Det kunne være fedt, hvis én som ham ville sætte fokus på homoseksualitet. Og der kunne han jo tage en anden tilgang til det og alliere sig med nogle fra miljøet, som kunne sætte ham ind i de udfordringer, der kan følge med at være homoseksuel, siger Julia Sofia Aastrup.

Facebook
Twitter