Skide godt, Egon: Nu kan du snart besøge Olsen-bandens univers

Viborg Museum åbner en udstilling, hvor man kan sidde i Yvonnes stue og se Bennys gule sokker.

Olsen-banden i den første film fra 1968. (Foto: Svend Aage Mortensen © Scanpix)

Hundehoveder og hængerøve. Den sidste 'rigtige' film med Olsen-banden havde premiere for 18 år siden. Men interessen for Egon, Benny og Keld fortsætter, og nu kan fans af Olsen-banden snart sætte sig ved bordet i Yvonnes stue. Viborg museum åbner d. 18. marts en udstilling med titlen 'Skide godt, Egon. Olsen-banden på museum'.

- Vi har lavet miljøer fra filmene, som folk kan træde ind i og få en fornemmelse af ’hold da op, her har jeg da været før’, siger museumschef Brian Wiborg til P1 Eftermiddag.

Den første film med Olsen Banden havde premiere i 1968, og den sidste "rigtige" film 'Olsen-bandens sidste stik' kom for 18 år siden. Den populære serie med 14 originale film er siden blevet forlænget med blandt andet en julekalender og en børnefilm.

Juvelen i dansk filmskat

- Vi gør det først og fremmest, fordi det er en god historie. Olsen-banden, kan man vel godt sige, er juvelen i dansk filmskat, og vi vil gerne fortælle, hvorfor det er, at de her film er blevet så succesfulde, siger Brian Wiborg.

Brian Wiborg mener ikke, at man kun får underholdning ud af udstillingen:

- Alt det her, der var på spil i 70’erne, det får en aktualitet i de her film, så på den måde er de også selv med til at fortælle danmarkshistorie og gør sig relevante til at komme på museum, siger Brian Wiborg.

Udstillingen varer fra d. 18. marts til d. 14. august 2016.

https://www.facebook.com/DRNyheder/videos/1134389059944950/

Facebook
Twitter