Skjult Da Vinci-mesterværk fundet

En kunstekspert mener at have fundet spor efter Leonardo Da Vinci-fresko i Firenzes rådhus.

Bag en skjult væg inde i Firenzes historiske rådhus har man fundet spor efter et Leonardo Da Vinci-mesterværk, som ikke har været set i over fire århundreder.

Det hævder historieprofessoren Maurizio Seracini, som i årevis har jagtet det tabte kunststykke.

I en overdådig hal i Palazzo Vecchio i den norditalienske by har man ved hjælp af sofistikerede teknikker blotlagt spor af maling, som Da Vinci også brugte i det verdensberømte maleri "Mona Lisa", lyder det.

- Oplysningerne er meget overbevisende, siger professor Seracini, som arbejder på University of California i USA.

- Beviserne peger på, at vi søger det rette sted, selvom vi stadig er i en meget foreløbig fase af researchen, og der er stadig meget arbejde, der skal gøres for at løse dette mysterium, lyder det.

Påbegyndt for 507 år siden

Renæssancegeniet Leonardo Da Vinci begyndte freskoen "Slaget ved Anghiari" i det herrens år 1505, men færdiggjorde aldrig arbejdet.

Det store vægmaleri blev alligevel lovprist i samtiden og hyldes som en af Da Vincis allerstørste værker. Det viser et stort slag mellem styrker fra Firenze og Milano.

Senere forsvandt værket sporløst, men historikere mener, at det måske gemmer sig bag en fresko i Firenze-rådhuset. Det er denne teori, som har sat gang i kunstjægeren Maurizio Seracinis arbejde.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter