Skribenter forsat splittet af Muhammed-tegninger

Der kom ingen forsoning, da sammenslutningen af forfattere og skribenter i går mødtes for at diskutere bestyrelsens støtte til Jyllands-Postens kulturredaktør. Kritikken preller af, siger ét af de 13 medlemmer, der indtil nu har meldt sig ud i protest.

Medlemmerne af sammenslutningen af forfattere og skribenter, PEN, er fortsat uenige om Muhammedtegningerne.

På et møde i aftes blev bestyrelsen af flere medlemmer kritiseret for at have udtrykt støtte til Jyllands-Postens kulturredaktør, Flemming Rose. 13 medlemmer har foreløbig meldt sig ud i portest over støtte. Heriblandt professor Niels I. Meyer, der var med på mødet:

- Der var en bred kritik af bestyrelsens støtteerklæring til Flemming Rose. Så vidt jeg kunne høre, blev erklæringen hovedsageligt forsvaret af bestyrelsen selv, siger Niels I. Meyer til ritzau.

Ingen beklagelse

Niels I Meyer havde håbet på at bestyreslen som følge af kritkken vil komme med en beklagelse på mødet i går, men den udeblev:

- Erklæringen blev kritiseret for at være malplaceret og misvisende, men desværre var det som om, kritikken ikke trængte ind hos underskriverne, siger Niels I. Meyer.

Også direktør for TV2 Lorry, Dan Tschernia, har meldt sig ud. Han mener, at tegningerne er udtryk for en forhånelse og spot og dermed misbrug af ytringsfriheden og mødet har ikke fået ham til at genoverveje sin udmelding.

Facebook
Twitter