Skuespiller anklaget for at have betalt for overfald på sig selv: Nu bliver sagen droppet

Politiet mente, at Empire-skuespilleren Jussie Smollett havde iscenesat et homofobisk angreb på sig selv.

Skuespilleren Jussie Smollett forlod i dag retten i Chicago med 16 færre tiltaler mod sig. (Foto: KAMIL KRZACZYNSKI © Scanpix)

Opdateret onsdag kl. 12.53: Historien er opdateret med blandt andet citat fra Chicagos borgmester. Læs mere i bunden af artiklen.

Alle tiltaler mod skuespilleren Jussie Smollett kendt fra tv-serien 'Empire' er frafaldet under en høring i retten i Chicago, hvor dommeren henlagde sagen.

Det oplyser skuespillerens advokater ifølge BBC og CNN.

I slutningen af februar blev den 36-årige skuespiller anholdt, og der blev senere rejst 16 tiltalepunkter mod ham, fordi han ifølge politiet havde iscenesat en hadforbrydelse mod sig selv samt afgivet falsk forklaring overfor politiet i januar.

Jussie Smollett har afgivet den samme forklaring under hele forløbet, og hans advokater fastholdt også hans uskyld i retten i Chicago i dag, hvor statsanklageren droppede sagen.

Samtidig opfordrer advokaterne til, at politiet fremover ikke forsøger at føre en retssag i pressen:

- Jussie og mange andre blev skadet af de uretfærdige og uberettigede handlinger. Hele situationen er en påmindelse om, at der aldrig bør gøres forsøg på at fælde dom i folkets domstol, lyder det fra advokaterne.

Skuespilleren selv betegner de seneste ugers sag, der har været fremme i de fleste medier, som utroligt hård.

- Jeg har talt sandt og konsekvent på alle niveauer siden dag ét. Det har været en utroligt svær tid, ærlig talt en af de værste i hele mit liv, siger han til CBS News.

Angrebet med blegemiddel

Sagen startede den 29. januar, da Jussie Smollett blev offer for et voldsomt overfald i Chicago, som politiet efterforskede som en hadforbrydelse mod manden, der er sort og homoseksuel.

I første omgang blev han mødt af racistiske og homofobiske tilråb af to mænd, da han var på vej ud af en restaurant.

Herefter satte gerningsmændene en løkke om halsen på ham og hældte blegemiddel over ham, har Jussie Smollett tidligere forklaret.

Men den 21. februar blev han altså selv sigtet for at forstyrre den offentlige orden og afgive falsk forklaring.

Ifølge politiet iscenesatte skuespilleren nemlig selv overgrebet og betalte et brødrepar 3.500 dollar for at udføre det, fordi han var utilfreds med sin løn og for at promovere sin egen karriere.

Samtidig lød det fra politiet, at han angiveligt har sendt trusselsbreve til sig selv med racistisk og homofobisk indhold.

Men nu siger statsanklageren i Chicago altså, at det er passende at droppe anklagerne mod skuespilleren.

'Hjerteskærende'

Beskyldningerne mod skuespilleren har betydet, at Jussie Smollets karakter i tv-serien Empire blev skrevet ud af de sidste to afsnit af den igangværende sæson.

Og for familien til Jussie Smollet har det været hårdt at overvære sagen, der har stået på i knap to måneder.

- Jussie er en søn, en bror, en partner og en vinder i forhold til menneskerettigheder og en ærlig sjæl, der aldrig ville være i stand til de ting, han blev falsk anklaget for.

- De smertefulde episoder, vi har overværet ham gå igennem i løbet af de sidste syv måneeder, har været hjerteskærende og, for at sige det mildt, uretfærdigt, skriver familien i en pressemeddelelse ifølge BBC.

Opdatering:

Borgmester: 'Hvidvaskning af retfærdigheden'

Chicagos borgmester, Rahm Emanuel, har efterfølgende kaldt den nu droppede sag for 'hvidvaskning af retfærdigheden', skriver The Guardian.

- Det sender et klart signal om, at hvis du har indflydelse og magt, så bliver du behandlet på én måde. Mens andre mennesker bliver behandlet på en anden måde.

Smollett har, som led i sagen, indvilget i at betale 10.000 dollars til byen Chicago samt at deltage i samfundstjeneste. Sagens anklagere har i øvrigt meddelt, at de ikke tror på Smolletts uskyld, men alligevel er tilfredse med sagens resultat.

Sagsakterne er blevet forseglet og er dermed ikke tilgængelige for offentligheden.

Fox Television, der står bag 'Empire', udtrykker 'tilfredshed' med, at sagen nu er droppet. Tv-stationen meddeler dog ikke noget om, hvad det kommer til at betyde for Smolletts fremtidige engagement i serien.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk