Skuespiller: Teaterrabat taler ned til nydanskere

Det Kongelige Teaters rabatordninger til nydanskere møder kritik af skuespiller Fadime Turan. Hun anser kampagnene som middelalderlig, mens teatret nu melder om udsolgt.

Det Kongelige Teaters rabatordning til flygtninge og indvandrere møder nu kritik af skuespiller Fadime Turan.

Hun er imod Det Kongelige Teaters tilbud til nydanskerne, hvor de kan se syv udvalgte forestillinger til kun 40 kroner per styk.

Som var det middelalderen

Inden forestillingen giver teateret desuden en rundvisning - og en guide fortæller om teateret og traditionerne omkring dét, at gå i teater. Men det er at tale ned til de nye danskere, mener Fadime Turan.

- Det billede, der bliver tegnet af nydanskerne i denne kampagne, er ret middelalderligt. Vi bliver alle sammen kategoriseret som mennesker, der ikke går i teater og ikke ved noget om kultur i det hele taget, siger Fadime Turan til DR Kultur.

Billetter revet væk

Men kampagnen er til fordi, der i høj grad er behov for den. Det svarer Rikke Sanderhof Mørch, der er udviklingschef på Det Kongelige Teater.

De billige billetter er nemlig blevet revet væk og det tyder på, at mange er rigtig glade for tilbuddet, siger hun.

- Der er ikke flere kampagnebilletter tilbage nu i denne sæson. Det betyder, vi har solgt 3.000 billetter i modsætning til sidste års 600 billetter, siger Rikke Sanderhof Mørch til DR Kultur.

Rabatordningen til de nye teatergængere har eksisteret i to sæsoner nu.

Facebook
Twitter