Skuespilleren John Hahn-Petersen er død

Skuespilleren John Hahn-Petersen er død, 75 år. Han døde i sin garderobe på Det Kongelige Teater kort før han skulle på scenen i stykket "Indenfor murene".

Skuespilleren John Hahn-Petersen er død, 75 år. Han døde i sin garderobe på Det Kongelige Teater kort før han skulle på scenen i stykket "Indenfor murene".

John Hahn-Petersen begyndte som kontorelev i ØK og kom siden på Odense Teaters elevskole, hvor han i 1955 debuterede i Soyas "Den lyse nat".

Efter elevtiden kom han til Aarhus Teater, hvor han sammen med Preben Harris i 1963 var medstifter af den lille eksperimentalscene Svalegangen.

Hr. Stein i Korsbæk Bank

Da Preben Harris blev teaterdirektør på Gladsaxe Teater og siden Folketeatret fulgte John Hahn-Petersen med. Han var en del af Folketeatrets faste ensemble i 17 år frem til slutningen af 1980'erne og kom derefter til Det Kongelige Teater.

I en periode var han engageret på TV-Teatret, og slog i TV-serien Matador for alvor igennem som den pligtopfyldende jøde Hr. Stein i Korsbæk Bank.

TV-seerne vil også huske John Hahn-Petersen i rollen som Verner Boye-Larsen, formand på Krone-taxa i TV-serien Taxa.

Fik rollen efter sygemelding

Gennem sine mange teater-år har John Hahn-Petersen spillet en række markante roller, herunder "Gengangerne", "Tartuffe", "Genboerne", "Skatteøen" og "Woyzeck", ligesom han tidligere har medvirket i "Indenfor Murene".

Oprindelig var det ikke planen, at John Hahn-Petersen denne gang skulle have været med i Henri Nathansens succesforestilling, men han fik rollen som den gamle Levin overdraget fra Jørgen Reenberg, som er sygemeldt.

Prøvearbejdet med den nyankomne skuespiller indebar, at repremieren blev udsat til tirsdag aften. Dermed nåede John Hahn-Petersen kun at gå på scenen én gang. Kort før tæppet skulle gå onsdag aften, blev han fundet død i sin garderobe. Han døde af et hjertetilfælde.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk