Skuffet madskribent: Noma har fortjent tre stjerner

Madblogger Rasmus Palsgård kalder årets uddeling af michelinstjerner for en fattig omgang.

Michelin Guide Nordic Countries 2019 blev præsenteret i Musikhuset i Aarhus. (Foto: Mikkel Berg Pedersen © Scanpix)

Michelin har stadig ikke forstået det nordiske køkken.

Sådan er konklusionen fra Rasmus Palsgård, efter at Michelin-guiden blev præsenteret i Aarhus her til aften, hvor 28 restauranter fik tildelt i alt 35 michelinstjerner.

Madskribenten, der er indehaver af madbloggen Feinschmeckeren.dk, mener, at Noma klart havde fortjent tre stjerner. Men det blev kun til to, da københavnerrestauranten igen kom tilbage i guiden efter at have holdt lukket for at ændre sit koncept.

- Noma har klart fortjent tre stjerner, efter at de har opgraderet deres restaurant. Maden er endnu mere velsmagende, og tusindvis af folk fra hele verden rejser hertil for at spise netop der. Hvis nogen restaurant i Norden har ændret noget for gastronomien, så er det Noma, siger han.

Måske for meget mug

Netop Nomas grænsesøgende køkken betyder ifølge Rasmus Palsgård, at Michelin-inspektørerne måske kan have holdt tilbage med stjernerne til restauranten, som tidligere var kåret som verdens bedste.

Eksempelvis bruger restauranten skimmelkulturer – eller mug – i madlavningen, hvilket Rasmus Palgård selv blev 'blæst bagover af', da han sidst spiste der.

Rasmus Palgård er journalist og har madbloggen Feinschmeckeren.dk. (© Lasse Salling)

- Michelin er konservativ. Måske har de behov for at teste Noma over flere omgange for at se, om niveauet er højt nok, siger Rasmus Palgård.

Flere restauranter mangler stjerner

I det hele taget mener han, at langt flere nordiske restauranter burde have fået flere stjerner. Blandt andet peger han på Falsled Kro på Fyn stadig ikke har nogen stjerne, og at Søllerød Kro ikke fik endnu en stjerne.

Til gengæld roser han valget af Koks på Færøerne, der i aften har fået to stjerner.

- De rykker virkelig deroppe og har ekstrem meget fokus på lokale råvarer og skaldyr. Deres køkken er – ligesom Noma - bestemt heller ikke et pleaser-køkken.

Desuden kom den københavnske restaurant Alouette for første gang med i guiden med en stjerne.

- Det var en overraskelse for mig. Jeg har endnu ikke spist der, men deres koncept er spændende, og menuen ser ud til at være prisbillig, siger han.

Se listen over alle danske michelinrestauranter her:

  • Geranium, København (3 stjerner)

  • Noma, København (2 stjerner)

  • Koks, Færøerne (2 stjerner)

  • A.O.C, København (2 stjerner)

  • Kadeau, København (2 stjerner)

  • Henne Kirkeby Kro, Henne (2 stjerner)

  • Restaurant Alouette, København (1 stjerne)

  • Domestic, Aarhus (1 stjerne)

  • Frederikshøj, Aarhus (1 stjerne)

  • Gastromé, Aarhus (1 stjerne)

  • Substans, Aarhus (1 stjerne)

  • Kadeau, Bornholm (1 stjerne)

  • Clou, København (1 stjerne)

  • Era Ora, København (1 stjerne)

  • Formel B, København (1 stjerne)

  • Jordnær, København (1 stjerne)

  • Kiin Kiin, København (1 stjerne)

  • Kokkeriet, København (1 stjerne)

  • Kong Hans Kælder, København (1 stjerne)

  • Marchal, København (1 stjerne)

  • 108, København (1 stjerne)

  • Relæ, København (1 stjerne)

  • Søllerød Kro, Holte (1 stjerne)

  • Studio at the Standard, København (1 stjerne)

  • Ti Trin Ned, Fredericia (1 stjerne)

  • MeMu, Vejle (1 stjerne)

  • Slotskøkkenet på Dragsholm Slot, Hørve (1 stjerne)

  • Frederiksminde, Præstø (1 stjerne)

Facebook
Twitter