Slut med 'Bird Box'-udfordring: Youtube forbyder videoer af farlige lege og pranks

Youtube fjerner nu alle videoer af folk, der kan komme til skade eller ligefrem dø.

Susanne Biers Netflix-film 'Bird Box' med Sandra Bullock har skabt en ny udfordringsdille på blandt andet Youtube. Den forbyder platformen dog nu. (© Netflix)

Har du haft grineren på over at se de mange videoer på Youtube med folk, der udfører diverse hverdagsopgaver med bind for øjnene som en del af den såkaldte 'Bird Box Challenge'?

Eller har du set videoer af folk, der hoppede ud af kørende biler og dansede til Drakes 'In My Feeling'?

Så må du fremover finde dig noget andet – og mindre farligt – at se Youtube.

Youtube, der er ejet af Google, har nemlig besluttet at forbyde videoer af den slags farlige lege og internetudfordringer, hvor folk mere eller mindre sætter deres liv og helbred på spil.

Det sker i forbindelse med en opdatering af Youtubes egne retningslinjer, skriver blandt andre CNN.

- Youtube har længe forbudt videoer, som fremmer skadelige eller farlige aktiviteter, og vi tjekker regelmæssigt og opdaterer vores retningslinjer for at sikre, at de er konsistente og adresserer nye trends, oplyser en talsmand til CNN.

Forgiftninger og forbrændinger på YouTube

Youtube fremhæver selv den giftige 'Tide Pod'-udfordring, der sidste år huserede i USA, hvor unge udfordrede hinanden til at tygge eller ligefrem spise vaskemiddeltabletter.

Et andet skræmmende eksempel er den såkaldte 'fire challenge', hvor unge overhældte sig selv med sprit i badet, satte ild til sig selv og til sidst tændte for bruseren for at slukke ilden.

Og den seneste farlige dille er som nævnt videoer, der er inspireret af danske Susanne Biers Netflix-film 'Bird Box'. Her har folk blandt andet gået rundt i trafikken med bind for øjnene, hvilket for nylig fik Netflix selv til at advare sine brugere mod at deltage i udfordringen.

Men det har altså ikke været nok for Youtube, der i samme omgang også forbyder videoer af pranks, der 'kan give børn følelsesmæssig stress og dermed traumatisere dem for livet'.

Flere ansatte – men svært at følge med

For et år siden valgte Youtube at opruste antallet af de ansatte, der gennemgår samtlige videoer for skadeligt indhold. Det kan være videoer, der indeholder vold, mishandling eller ekstremistiske holdninger.

Det er dog ingen nem opgave – der bliver nemlig uploadet cirka 400 timers videomateriale hvert eneste minut på Youtube.

For halvanden uge siden blev Youtube i øvrigt kritiseret af flere amerikanske medier for ikke at være hurtig nok til at fjerne problematisk og skadeligt indhold.

Facebook
Twitter