Slut med hvide stemmer til ikke-hvide roller: 'The Simpsons'-karakter får ny stemme

Homer Simpsons arbejdskollega Carl Carlson får en ny stemme i premiereafsnittet af den kommende sæson.

Manden, der skal lægge stemme til Carl Carlson i premiereafsnittet på den kommende sæson af 'The Simpsons': Skuespiller Alex Désert. (© Getty Images / Fox)

Når den 32. sæson af den legendariske tv-serie 'The Simpsons' får premiere på søndag, er det med en ny stemme i flokken.

Bag stemmen på Homer Simpsons arbejdskollega Carl Carlson står nu skuespiller Alex Désert, der blandt andet har medvirket i tv-serien 'Better Things'.

- Vi er meget glade for at kunne byde velkommen til Alex Désert, der skal spille Carl (Carlson) i sæsonpremieren, lyder det ifølge BBC i en udtalelse fra tv-serien, der ikke gav yderligere detaljer om Déserts eventuelle fremtidige engagement i serien.

Det er med andre ord endnu ikke meldt ud, hvorvidt Alex Déserts skal lægge stemme til Carlson i mere end premiereafsnittet.

The Simpsons er skabt af Matt Groening og er blevet sendt uafbrudt siden 1989. (Foto: Anonymous © Scanpix)

Hvide skal ikke lægge stemme til ikke-hvide

De sidste 31 sæsoner har det ellers været skuespiller Hank Azaria, der har lagt stemme til både karaktererne Apu Nahasapeemapetilon og Carl Carlson i tv-serien. Men ikke længere.

Fællesnævneren for de to karakterer er, at de ikke er hvide. Det er til gengæld Hank Azaria. Og det går ikke, mener man på tv-stationen Fox, der står bag serien:

- Fra nu af vil 'The Simpsons' ikke længere have hvide skuespillere til at lægge stemme til ikke-hvide figurer, udtalte Les Eisner, der er talsperson for Fox, tilbage i juni.

'The Simpsons' er tidligere især blevet kritiseret for portrætteringen af den indiske kioskejer Apu. Det skete blandt andet i 2017, da dokumentaren 'The Problem with Apu' udkom.

Det fik i januar i år Hank Azaria til at trække sig fra rollen.

Nu kommer så meldingen om, at Azaria heller ikke længere skal lægge stemme til Carl Carlson. I hvert fald ikke i det første afsnit af den 32. sæson af serien.

Del af en større tendens

Beslutningen om ikke at lade hvide lægge stemme til ikke-hvide i 'The Simpsons' kommer i en tid, hvor der er stor fokus på racisme i USA og resten af verden, efter den sorte mand George Floyd døde, da en betjent pressede sit knæ mod hans hals i adskillige minutter.

Det har også skabt efterdønninger i kulturens verden, hvor streamingtjenester fjerner eller sætter advarsler på film og tv-serier, der kan fremstå racistiske.

Skuespiller Mike Henry har desuden besluttet ikke længere at lægge stemme til den sorte karakter Cleveland Brown i den populære tegneserie 'Family Guy'.

Herudover har bands som Dixie Chicks og Lady Antebellum skiftet navne til henholdsvis The Chicks og Lady A for at fjerne ord, der henviser til de amerikanske sydstater under slavetiden.

FacebookTwitter