Slut med at se nøgne damer i Playboy

Sex sælger ikke længere i bladform, erkender mandebladet Playboy. Fremover udkommer bladet i en mere moderne stil.

Fremover vil de kvindelige modeller i Playboy ikke være nøgne - mere skal overlades til fantasien. (Foto: Julio Ortega © Scanpix)

Det verdenskendte mandeblad Playboy vil fra marts næste år år udkomme uden de sædvanlige billeder af nøgne damer i udfordrende positioner, skriver The New York Times.

Playboy blev grundlagt i 1953 af Hugh Hefner, der stadig står som chefredaktør i kolofonen, men de forandringer i sex- og kønsdebatten, som bladet var pioner for, er det nu selv blevet overhalet af.

Lettilgængelig porno på internettet har fjernet en stor del af oplagstallet siden 1972, hvor op til syv millioner mennesker købte bladet.

I dag udkommer det i mindre end 800.000 eksemplarer. Playboy har sejret ad helvede til, kan man sige.

Sex sælger ikke længere

Derfor skal der ændringer til. Sex sælger ikke længere - i bladform. Kvinderne vil fortsat være letpåklædte og stå i udfordrende positioner, men resten bliver fremover overladt til fantasien.

Under den nu 89-årige Hugh Hefners ledelse har bladet gennem årene også præsenteret sine læsere for mere lødigt indhold, men Playboy er og bliver formentligt synonym med nøgne eller letpåklædte damer i manges bevidsthed.

Blandt de mest kendte modeller har været Madonna, Sharon Stone og Naomi Campbell.

Da bladet udkom første gang, var det med en påklædt Marilyn Monroe på forsiden.

/ritzau/

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1051387671578423

Facebook
Twitter