Dizzy samlede publikum: Det er så meget federe end det man hører på diskotek i Horsens

Både unge og ældre lod sig begejstre af 90’er-rocken fra Dizzy Mizz Lizzy på Smukfest.

  • Dizzy samler stadig publikum 22 år efter udgivelsen af debutalbummet. (Foto: Axel Schütt © Axel Schutt)
  • Dizzy Mizz Lizzy spillede på festivalens bøgescene (Foto: Axel Schütt © Axel Schutt)
  • Publikum til Dizzy (Foto: Axel Schütt © Axel Schutt)
  • Tim Christensen på sang og guitar. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)
1 / 4

En stor del af publikummet på Smukfest var slet ikke født, da Dizzy Mizz Lizzy udgav deres første, selvbetitlede album i 1994.

Det afholdt alligevel ikke en stor del af dem i at stimle sammen foran bøgescenen og skråle med på gamle hits som ’Silverflame’, da bandet spillede sent lørdag aften.

Træt af sange om tissemænd og tissekoner

18-årige Kristine Lyngesen (yderst til venstre) var til koncerten sammen med sine venner Terese, Vinther, Christian Møller og Amalie Aarup

(Foto: Annegerd Lerche Kristiansen)

- Det var megafedt. Jeg synes, det er lidt kedeligt med alt det Suspekt og sådan noget, man hører på Madam Americans (diskotek, red.) i Horsens, hvor alle de 16-årige fra Horsens kommer. Det her er noget anderledes musik, og det synes jeg er fedt!

Er de stadig relevante efter så mange år?

- Det synes jeg. Det er mere originalt end alle de der sange om tissemænd og tissekoner og knep ludere. Det bliver kedeligt i længden, for det er det, det hele handler om – men ikke her. Det her er fedt!

De får hele pladsen til at holde fest

Andreas Holm, 24 år

(Foto: Annegerd Lerche Kristiansen)

- Jeg elsker Dizzy Mizz Lizzy. De er klasse! Sidste år, der var jeg med, der stod vi helt nede foran, og der var vi nogle få hundrede mennesker. Nu står vi hele pladsen fuld, det er så sindssygt. De formår at få hele pladsen til at holde fest.

Er de stadig relevante efter så mange år?

- Totalt. Jeg har ikke været ung på det tidspunkt, hvor de først kom frem, men min far har givet det videre, og jeg elsker det nu. Og folk er jo stadig nede med det. Jeg føler mig som et lille barn, når jeg hører det, det er så fantastisk.

Fedt, når de spiller det gamle

Mikkel Gerald, 36

(Foto: Annegerd Lerche Kristiansen)

- Det var fantastisk. De spillede jo nogle gamle klassikere, man kendte.

Er de stadig relevante?

- Det musik, de lavede dengang, er jo stadigvæk hipt i dag. Det fænger bare, det er fede rock. Så kan man snakke om reunion for fjerde gang eller hvad fanden det nu er, men altså … de spiller noget fed musik. Jeg synes jo, det er bedst, når de spiller noget af det gamle, fra dengang man selv var ung. Det er jo de sange, de også stadigvæk lever højt på.

Der var godt pakket foran Bøgescenerne lørdag aften, da Dizzy Mizz Lizzy spillede på Smukfest. (© dr)

Anmelder: Alt var som det burde være

Også BT's anmelder Jeppe Elkjær Andersen havde en god oplevelse sammen med Dizzy, som han giver fire stjerner.

Han noterer sig i sin anmeldelse, at alt var som det burde være - med gode hits, et begejstret publikum og et velspillende band:

- Det var, lige som det hør og bør sig til en Dizzy-koncert. Lige som det – heldigvis – har været så mange gange før. Alt i alt stærkt og overbevisende, men uden at være den der helt ekstraordinære oplevelse, man vil huske for evigt.

Sådan så rækkefølgen af sange ud under Dizzy Mizz Lizzy-koncerten i bøgeskoven.
Facebook
Twitter