Peter A.G. fra Gnags: Når jeg bliver gammel ... vil jeg flyde med strømmen

​Peter A.G. og Per Chr. Frost fra Gnags kan fejre 50 års jubilæum i år. Men det er for tidligt at gå på pension, siger de: ”Vi er ikke gamle endnu”.

Per Chr. Frost og Peter A.G. Nielsen er atter samlet som Gnags, der har 50 års jubilæum i år. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Det er et helt særligt år for de herrer i Gnags.

I år er det imponerende 50 år siden, at bandet blev etableret, så det var noget af en jubilæumskoncert, Gnags i går gav på Smukfest.

Men det er ikke nostalgi alt sammen. Forude venter nemlig en helt ny plade med nye sange og de seneste år har bandet da også skaffet sig en hel del unge fans.

- Mange af de unge er vokset op med deres fars og mors pladespiller. Så de sange, vi har lavet gennem tiden, er på en måde blevet folkeeje, siger musiker Per Chr. Frost og uddyber:

- Og så kommer vi jo med noget hjertelighed, energi og noget fest. Det tror jeg, der er mange mennesker, der har savnet. Der er meget indadvendt musik for tiden.

De helt unge var også med til Gnags-koncerten. Endda på forreste række. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Sange om samfundet på en festlig måde

Indadvendt er bestemt ikke et ord, man vil bruge om Gnags. På ingen måde faktisk.

Heller ikke om deres koncerter, hvor der er fuld knald på festlige rytmer og fællessang, når de spiller sange som 'Vilde kaniner', 'Mr Swing King' og 'Danmark'.

- Vi laver sange om samfundet og alt det, som unge mennesker er optaget af - men på en festlig måde. Det er det, vi altid har gjort, også selvom vi er blevet ældre, siger forsanger Peter A.G. Nielsen.

Og de er blevet ældre, de to frontmænd i Gnags. Men det gamle hit ’Når jeg bliver gammel’ er stadig aktuel at spille, siger de begge.

Peter A.G. Nielsen i hopla på scenen i bøgeskoven i går. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

"Verden bliver mere problematisk"

For de er endnu ikke gamle og klar til at lægge guitar og mikrofon.

- Når jeg bliver gammel, vil jeg da stadig gerne sidde og snitte et æble med en lommekniv og drikke et glas rødvin. Men der er vi bare slet ikke kommet til endnu, siger Per Chr. Frost.

Den sprælske forsanger Peter AG. har det på samme måde. Han vil bare noget andet.

- At blive gammel er at overgive sig til at følge med strømmen. Og det glæder jeg mig til. At jeg ikke mere skal okse op imod noget, men tillade mig at flyde. Så når jeg bliver gammel, vil jeg flyde med strømmen – og nyde det, siger sangeren.

Men det er først om mange år.

- Verden bliver jo mere og mere problematisk, og der er så mange ting, der skal svares på og siges noget om, siger Peter AG og henviser til de mange nye sange, bandet arbejder på.

Gnags’ nye album udkommer i oktober.

FacebookTwitter