Politiet advarer mod fup-billetter til årets Smukfest

Partoutbilletter til festivalen er udsolgt, men billethajer narrer interesserede med falske billetter.

Festivalen i Skanderborg er populær, så populær, at folk prøver lykken på nettet for at få fingrene i de eftertragtede billetter. Det nyder billethajer godt af (arkivfoto).

Partoutbilletterne til Smukfest i Skanderborg har været udsolgt længe, men alligevel får politiet henvendelser fra folk, der er blevet snydt af billethajer.

Derfor opfordrer Sydøstjyllands Politi nu folk til at tænke sig godt om, hvis de finder et godt tilbud på internettet. Ofte vil det nemlig være for godt til at være sandt.

- Folk har været på nettet og følt sig fristet til at købe billetter til et arrangement, som jo egentlig er udsolgt. Så køber man billetterne til en overpris, men får dem ikke tilsendt, siger politiinspektør Steen Edeling.

Så står man med en lang næse og ingen tur til Skanderborg, siger han – for selvom politiet går ind i sagen, så kommer man ikke af sted.

- Man kan gå til politiet og anmelde det, og vi kan se, om vi kan opklare det. Men vi kan jo under ingen omstændigheder skaffe billetterne.

Sydøstjyllands Politi oplevede også sidste år, at der blev solgt ikke-eksisterende billetter på nettet. Her lykkedes det at finde frem til fuskerne.

- Vi opdagede, at der var en række personer, der solgte ting og sager på nettet, herunder billetter til Smukfest, og de havde hverken evne eller vilje til at komme med billetterne, siger Steen Edeling.

Husk det gode, gamle råd: Hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det sikkert også!

Opslået af DR P4 Østjylland på 14. februar 2016