VIDEO Kano-ræs på Smukfest med gummistøvler og dinglende dillere

17-årige Niels Koch var med, da Smukfest holdt det årlige nøgen-kanoræs. Se, hvordan det gik, da han satte sig i kanoen kun iført gummistøvler for at vinde en billet til næste års festival.

Bæl en øl. Sejl ud til en tømmerflåde ude på Skanderborg Sø, og hent et telt for at bringe det tilbage på land. Slut så af med at bælle en Underberg. Og gør det nøgen.

Det er, hvad fire mænd valgte at gøre for at få muligheden for at vinde en billet til næste års Smukfest.

En af dem er 17-årige Niels Koch fra Tim i Vestjylland, der i år er på Smukfest for første gang, og som på ingen måde har noget imod at smide tøjet over for de cirka 150 mennesker, der ser på.

Jeg smider bare tøjet

- Jeg har ikke rigtig noget imod at være nøgen. Det var også et image, jeg fik, da jeg gik på efterskole, fordi jeg bare smed tøjet, hvis jeg kunne komme af sted med det. Og når man så har en gulerod ved, at man kan vinde en festivalbillet til næste år, så er det jo ikke noget, man kan sige nej til, siger Niels Koch.

Hans taktik har været at lade være med at spise og drikke for meget, inden ræset gik i gang, så han vejer så lidt som muligt. Selv om han føler sig i træning til at sejle kano, så frygter han øllen, der skal bælles.

- Der, hvor jeg tror, det bliver vanskeligt for mig, er, når jeg skal tylle øllen. De tre andre er lidt af nogle store gutter, men når jeg er ude i kanoen, så tror jeg godt, jeg kan sejle fra dem, siger han.

Niels Koch har også lavet et motto, der hedder "hellere lille og klam end stor og tam", der henviser til hans størrelse.

- Jeg er ikke så stor i forhold til mine konkurrenter - og det er min pikkemand heller ikke. Og jeg synes også, den er lidt klam, fordi den meget nemt kommer til at lugte. Og så er den ikke tam, siger den 17-årige vestjyde.

Hollænder vandt billetten

Det blev dog hollænderen Jouke de Jong, der først fik set bunden af Underberg-flasken og vandt en billet.

- Det gik godt, fordi jeg tog store slurke af øllen, og så var den pludselig væk, siger Jouke de Jong, efter han vandt.

Niels Koch kom på tredjepladsen. Først havde han svært ved at bunde øllen, og derefter havnede han ude i sivene på bredden af Skanderborg Sø.

DR fik lov til at spænde et kamera på maven af Niels, mens han forsøgte at komme først over målstregen. Se, hvordan det gik, videoen øverst i artiklen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk