VIDEO Tiësto om festivalkoncerter: De er som en energibombe

Udviklingen for elektronisk musik går kun én vej. Mod toppen af hitlisterne og festivalernes musikprogram. Det mener en af genrens største stjerner - Tiësto.

For ti år siden ville man måske have kigget en ekstra gang, hvis der stod en techno-kunstner øverst på programmet til Smukfest.

Ikke desto mindre er det efterhånden blevet tradition, at nogle af sværvægterne inden for elektronisk musik lukker musikdagene af med en gedigen fest.

Èn af dem er Tiësto, der lukkede og slukkede Bøgescenen onsdag nat. Ifølge ham er genren blevet mere accepteret, da man aldrig ved, hvad man får til en koncert med en DJ.

- Det smukke ved en DJ er, at musikken er vidt forskellig fra koncert til koncert. Det er meget fleksibelt, og det tror jeg, publikum godt kan lide, siger Tiësto med det borgerlige navn Tijs Verwest.

Alt er anderledes

Når man taler om elektronisk musik, kan man ikke komme uden om den hollandske grammyvinder. Han har været med fra starten og har mærket den udvikling, den elektroniske musik har gennemgået.

- Udviklingen har været fantastisk. Jeg har været med fra starten, og måden man producerer musik på i dag i forhold til for ti år siden er som dag og nat, siger han og fortsætter:

- Musik er blevet meget mere tilgængeligt og måden, man lytter og oplever musikken på, har ændret sig meget de sidste ti år. Alt er anderledes.

De seneste år har Tiësto fået selskab, både på festivaler og i toppen af hitlisterne, af DJ-navne som hans landsmand Hardwell og svenske Avicii, der begge spiller på Smukfest i år.

Stor forskel på festival og klub

Selvom elektronisk musik stammer fra klubmiljøet, mener Tiësto langt fra, at man kan sammenligne hans koncerter på en klub og på festival.

- Festivaler bliver aldrig et diskotek. På festivaler spiller man højst halvanden time, så det er som en energibombe. På diskoteket kan man spille 3-4 timer. Det er som en rejse, siger han.

Han forsøger dog altid at tage atmosfæren fra klubberne med til festivaler.

- Jeg kan efterhånden kalde mig lidt af en festivalekspert. Jeg kan godt lide at spille opløftende og hårde numre og lave en fest. Det er derfor jeg er her.

Se det fulde interview med Tiësto øverst i artiklen.