Smukfests absolutte hovednavn trodser sygdom og dropstativ: 'Lad os have vores livs fest'

Den canadiske verdensstjerne Justin Bieber vakte jubel hos fans i Bøgeskoven. Hos nogle anmeldere var det dog en anden sag.

Justin Bieber omfavnede den lune danske sommernat og smed trøjen, og viste dermed sin tatoverede overkrop frem. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

Det kan godt være, at festivaler kan – og skal – byde på en masse nervepirrende og uforudsete oplevelser.

Men det største drama på årets Smukfest fandt sted allerede to måneder før festivalstart, da Smukfests absolutte hovednavn, popikonet Justin Bieber, lagde en video ud på Instagram.

Til manges store chok viste og fortalte han, at han var blevet lam i ansigtet, en lidelse kaldet Ramsay Hunt-syndrom, sandsynligvis udløst af stress – og at verdensturnéen hang i en tynd tråd.

Men til publikums og Smukfest-arrangørernes store lettelse nåede han at blive rask og landede i Billund Lufthavn – dog med et medbragt dropstativ.

Det så dog ikke ud til, at han led af væskemangel, da han trådte ud på scenen i Bøgeskoven klokken præcis 23.29 – få minutter før tid – hvor han blev hyldet som en genopstået fugl Fønix, der rejste sig fra asken – og ansigtslammelsen.

Munderingen var sort og solbrillerne hurtige, da Justin Bieber dukkede op på scenen foran op mod 40.000 publikummere. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

- Har I en god aften? Det er så godt at være her. Tak for det. Lad os have vores livs fest, lød det fra den 28-årige canadiske superstjerne, der så ud til at være kommet sig fuldstændigt over lammelsen.

Han gav den i hvert fald hele armen med falset, dansetrin og klaverspil.

Se Justin Bieber indtage Bøgescenerne på Smukfest:

  • Justin Bieber indtog scenen flankeret af et større danse-entourage. (Foto: © Helle Arensbak, Scanpix)
  • Flere gange opildnede den canadiske verdensstjerne publikum til at synge med. (Foto: © Sebastian Stokkebo, DR)
  • Og dén invitation var der mange, som tog imod. (Foto: © Sebastian Stokkebo, DR)
  • Der var også dem, der kastede særdeles kærlige håndtegn imod sangeren. (Foto: © Sebastian Stokkebo, DR)
  • Justin Bieber nøjedes ikke med at aktivere stemmebåndet, han satte sig også selv til tangenterne mod slutningen af koncerten. (Foto: © Sebastian Stokkebo, DR)
  • Der blev uddelt fredstegn til Smukfests publikum, inden canadieren takkede af. (Foto: © Sebastian Stokkebo, DR)
1 / 6

Justin Biebers første danske festival nogensinde

Justin Bieber var blot 12 år, da hans mor lagde sang-videoer på YouTube. I 2008 blev han opdaget og på rekordtid ikke bare popstjerne, men verdens mest googlede person. Sagt med andre ord: Han har været superstjerne i mere end halvdelen af sit 28-årige liv.

Her ses 17-årige Justin Bieber til Brit Awards 2011, hvor han vandt prisen for 'Bedste internationale gennembrud'. (Foto: © Richard Young /Shutterstock, Shutterstock)

Alligevel var denne koncert på Smukfest hans første på en dansk festival nogensinde – og en del af stjernens 'Justin Bieber The Justice World Tour', som også sender ham forbi Royal Arena til marts næste år.

Turnéen er desuden hans første internationale siden 2017, og den bød på en sand hitparade af nyere og ældre sange.

I en time og 45 minutter regnede det over Bøgeskoven med pophits som 'Ghost' og 'Peaches' fra hans nyeste album Justice, såvel som gamle megahits som 'Sorry', 'What Do You Mean' – og den rørende 'Love Yourself' i akustisk version.

Desværre var der ikke plads til 'Cold Water', som han har lavet sammen med danske Mø.

Til gengæld bød koncerten både på vilde dansere, liveband – og et idol, der smed trøjen undervejs og gav publikum bar mave og tatoveringer.

Midt i koncerten var det tid for Justin Bieber til at komme med et opråb og minde de op mod 40.000 publikummer om, at det ikke kun var fest og farver:

- Turnéen repræsenter enhed. Dét, jeg ser i aften er så smukt; folk samles. Jeg vil gerne minde jer om, at størrelse og køn og etnicitet betyder intet; det er altsammen smukt. Giv jer selv en hånd, og lad os nyde resten af aftenen.

Det er ingen hemmelighed, at den 28-årige popkomet selv har stået åbent frem og fortalt om sin egen kamp med psykiske udfordringer, selvmordstanker, depression og følelsen af ensomhed – ligesom han også har sagt, hvordan Gud og Jesus reddede ham fra at gå helt ned med flaget. Han blottede da også sit store tatoverede kors på brystkassen.

Alt varer ikke for evigt, og årets hovednavn takkede af med det nyere hit 'Anyone' og lukkede og slukkede dermed første dag på Bøgescenerne med et brag, inden han – eller i hvertfald hans crew – tog til Aarhus for at feste videre, som flere lokale medier har afsløret.

'Det er fuldstændig sindssygt'

Og ingen tvivl om, at Justin Bieber stadig fortjener sin status som en af verdens største artister. I hvert fald hvis man spørger nogle af de 'Belieber'-fans, som havde stået i kø i 24 timer foran scenen for at se idolet.

Det var tilfældet for veninderne Isabella Rasmussen og Caroline Nissen, som havde ventet i over et døgn for at få den bedste plads – lige foran stjernen.

- Vi elsker Justin Bieber, så vi vil gerne stå tæt på, lød det fra Isabella Bloch Rasmussen og Caroline Nissen inden koncerten. De to veninder havde stået klar foran scenen i 12 timer før koncerten. (Foto: © Rikke Bjerge, DR)

- Det var seriøst det bedste nogensinde og al ventetiden værd at stå så tæt på ham. Han gav så meget af sig selv. Han nød det og var fantastisk live.

- Højdepunktet var, da han tog trøjen af. Og da han spillede stille og roligt, hvor man virkelig kunne mærke ham, siger de to veninder, der allerede tæller ned til at se ham i Royal Arena til marts næste år.

Også 21-årige Simon Petersen fra Horsens stod i kø fra klokken 11.30 – det vil sige 12 timer, før idolet gik på.

21-årige Simon Petersen kalder sig selv for én af de største "boy-Beliebers i Danmark" og havde også stået klar foran scenen i 12 timer før koncerten. (Foto: © Rikke Bjerge, DR)

- Jeg har ikke nogen ord, der kan beskrive det. Det er fuldstændig sindssygt, det der lige er sket. Jeg stod maksimalt fem meter fra ham og havde øjenkontakt med ham i hvert fald ti gange – hvis ikke mere. Den længste tid var ti sekunder, hvor han stirrede mig i øjnene. Jeg havde skrevet på min mobilskærm, om jeg måtte joine ham på scenen, men det kunne man ikke – og det var forståeligt. Men hey, hvad nu hvis.

- Det er nok den vildeste oplevelse, jeg har haft koncertmæssigt i mit liv. Det var helt vanvittigt. Jeg skal også se ham næste år i Royal Arena, hvor jeg har fået VIP-pakke. Jeg er nok én af de største boy-Beliebers, du finder i Danmark.

Lunkne anmeldere

På trods af fansenes store begejstring, var anmelderne hos Ekstra Bladet og B.T. mildest talt lunkne efter verdensstjernens koncert.

- Sent onsdag indtog fænomenet Bøgescenerne med en indsats, der i bekymrende grad truede med at tangere Britney Spears' katastrofekoncert samme sted i 2018. Helt så slemt blev det ikke. Men det var tæt på, lød det i Ekstra Bladets tostjernede anmeldelse.

B.T. gav også blot to stjerner til koncerten med blandt andet følgende skudsmål med på vejen:

- Der blev spillet mange numre, som ikke var kendt af det brede publikum. Og der blev flere gange liret flere minutter lange guitarsoloer af, mens Justin Bieber forlod scenen eller stod med ryggen til.

Smukfest fortsætter med masser af musik til og med søndag med et væld af danske artister samt internationale navne som Gorillaz, Melanie C og Rick Astley.