Socialdemokrat bliver ny formand for Wonderful Copenhagen

Bestyrelsen har besluttet at lukke gældshullet på 12 mio. kr. efter Eurovisions-skandalen, hvis regionsrådet giver 46 mio. kr. i ekstrabevilling.

Per Serup bliver ny midlertidig formand for Wonderful Copenhagen. (© DR)

Wonderful Copenhagen fik mandag eftermiddag ny fungerende bestyrelsesformand.

Samtidig har et flertal i bestyrelsen vedtaget, at turistorganisationen selv skal dække de resterende 12 millioner kroner af Eurovision-gælden på i alt 58 millioner kroner, hvis regionsrådet i Region Hovedstaden i morgen bevilliger 46 millioner kroner til Wonderful Copenhagen.

Det fortæller Wonderful Copenhagens nye formand, socialdemokraten Per Serup, efter bestyrelsesmødet mandag eftermiddag.

- Vi har i dag besluttet at afsætte 12 millioner kroner af Wonderful Copenhagens penge, sådan at de 12 millioner kroner med et tilskud fra Region Hovedstaden på 46 millioner kroner betyder, at det passer med det underskud, som Projektselskabet har haft, siger Per Serup efter mødet.

Først tirsdag vil regionsrådet tage stilling til, om man vil give Wonderful Copenhagen de 46 millioner kroner, som turistorganisationen skal betale tilbage over de næste syv år. Derfor er det en betingelse, at regionsrådet bevilliger de 46 millioner kroner, for at de 12 millioner kroner kan findes, siger Per Serup.

Uenighed i bestyrelsen

Det er dog ikke en enig bestyrelse, der står bag beslutningen, fortæller Hans Toft, der er medlem af Wonderful Copenhagens bestyrelse og borgmester i Gentofte Kommune. Han mener først, at bestyrelsen skulle have truffet beslutning, efter regionsrådets behandling af sagen tirsdag eftermiddag.

- Det er helt sikkert, at der vil blive koblet nogle forudsætninger på, som Wonderful Copenhagens bestyrelse ikke er bekendt med. Derfor foreslog jeg, at man udsatte diskussionen, til man kender regionrådets beslutning og de forudsætninger, som kommer i morgen, siger han.

Ingen fyringer

Bestyrelsesmødet førte ikke til flere fyringer i Wonderful Copenhagen, selv om enkelte politikere i Region Hovedstaden tidligere har peget på, at det var nødvendigt. Dog siger formand Per Serup, at bestyrelsen er meget bekymret over, at man ikke magtede opgaven.

Hans Toft siger dog, at man skal lede længe efter en lignende ledelsesmæssig og administrativ inkompetence, og det er svært at give andre skylden end Wonderful Copenhagens administrerende direktør, Lars Bernhard Jørgensen.

- Wonderful Copenhagens direktør har været formand for Projektselskabet, og Wonderful Copenhagen har haft hovedansvaret for den opgave, de er sat til at varetage. Så det er svært at give andre ansvaret, siger han.

Indtil nu har Eurovision-skandalen ført til en fyring af Martin Bender, der var administrerende direktør i Projektselskabet. Søndag aften valgte Michael Metz Mørch at trække sig som bestyrelsesformand for Wonderful Copenhagen.

Per Serup vil kun være midlertidig formand for Wonderful Copenhagen, da bestyrelsen ønsker en formand fra turist- eller erhvervslivet.

FacebookTwitter