Søren Ryge stopper tv-program efter 28 år: 'Jeg kan næsten ikke finde på mere at vise frem'

Onsdagens udgave af 'Søren Ryge direkte' er tv-historiens sidste.

Søren Ryge Petersen har sendt live fra sin have på Djursland siden 1992, men efter 28 år på liveskærmen takker den erfarne tv-vært nu af. (Foto: Dr)

Efter 28 år er det slut med liveprogrammer fra Søren Ryge Petersens berømte have på Djursland.

Det afslørede den populære tv-vært og havemand onsdag aften i ikke bare sommerens, men altså også tv-historiens sidste udgave af 'Søren Ryge direkte'.

Søren Ryge Petersen begrunder beslutningen om ikke længere at sende live med, at han ønsker "at stoppe, mens legen er god".

- Jeg har sendt live fra haven i 28 år – jeg gentager: I 28 år. Det er jo flere hundrede programmer fra den samme have med den samme person. Jeg kan næsten ikke finde på mere at vise frem, lyder det spøgefuldt fra Søren Ryge, der i weekenden fyldte 75 år.

- 75 år. Det er meget. Er det så ikke i orden, at man begynder at trække sig tilbage? Jeg er hverken syg, dårlig eller slidt op, men jeg vil gerne stoppe, mens jeg selv kan tage beslutningen, lyder det fra den erfarne tv-vært, der begyndte at sende live fra sin have i 1992.

Gennem årene har 'Søren Ryge direkte' været én af DR's mest sete programserier, og Søren Ryge Petersen sætter stor pris på, at seerne har hængt ved i så mange år.

- Den eneste grund til, at programmet har kørt i så ufatteligt mange år, er helt klart, at seerne fortsat har gidet at se med. Havde der ikke været seere, så havde vi ikke sendt i 28 år, siger han.

Søren Ryge Petersen ses her i sin have på Djursland, som må antages at være én af kongerigets absolut mest gennemfilmede haver. (Foto: Flemming Jeppesen © dr)

Stopper ikke med at lave tv

Selvom det altså nu er slut med liveudsendelser fra haven på Djursland, siger den garvede vært ikke helt farvel til tv-mediet. Søren Ryge Petersen håber nemlig fortsat på at kunne lave nye programmer for DR.

- Jeg stopper med at sende live, men vi har en aftale om, at hvis jeg på et tidspunkt får en vildt god idé til et tv-program, så siger jeg det til DR, og får de en idé til et program, så kontakter de mig. Vi har jo arbejdet sammen i 42 år efterhånden, så vi kender hinanden godt, siger Søren Ryge Petersen.

Ud over sine populære live-programmer har Søren Ryge Petersen gennem årene også været vært på en lang række andre tv-udsendelser - blandt andet om brødrene Anders og Julius fra Djursland, der efter at have medvirket i hele syv programmer med Søren Ryge Petersen op gennem 90'erne blev noget nær allemandseje.

Yngre generationer vil måske særligt kunne genkende Søren Ryge Petersen, fra da han i 2016 gik viralt med et klip, hvor han på klos hold skyder en attrap-due.

Du kan se eller gense en lang række af Søren Ryge Petersens populære tv-programmer her i DRTV.