Sofie Gråbøl og Connie Nielsen i front i ny søndagsserie

Jakob Ejersbos roman 'Liberty' bliver afsættet for DR's næste søndagsserie.

Sofie Gråbøl spiller moderen i filmatiseringen af 'Liberty'. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Optagelserne til DR's næste søndagsserie, 'Liberty', er netop gået i gang.

Og det bliver blandt andet Sofie Gråbøl, Carten Bjørnlund og Connie Nielsen, som skal spille nogle af hovedkarakterne i filmatiseringen af Jakob Ejersbos succesroman.

Det oplyser DR Drama i en pressemeddelelse.

'Liberty' handler om danske Christian, der som 13-årig flytter til Tanzania med sine forældre. Mens faderen knokler på arbejdet, bruger moderen tiden på at sørge over Christians lillesøster, der er blevet dræbt i en bilulykke. Og Christian bliver overladt til sig selv i det østafrikanske land.

Sofie Gråbøl spiller moderen, mens Carsten Bjørnlund, der spillede Frederik Grønnegaard i DR-serien 'Arvingerne', spiller faderen.

Derudover medvirker Connie Nielsen, der slog igennem i Oscar-vinderen 'Gladiator', som svenske Katrina Larsson.

Anton Hjejle, der til daglig går på Den Danske Scenekunstskole i København, skal spille hovedrollen som Christian.

Resten af castet kommer til at bestå af danske, svenske, finske, kenyanske og sydafrikanske skuespillere.

'Liberty' er en del af Jakob Ejersbos succesfulde Afrika-trilogi, som også består af 'Eksil' og 'Revolution'. Historien er delvist baseret på Jakob Ejersbos egne oplevelser, da han som ung boede i Tanzania.

Jakob Ejersbo, der slog igennem med romanen ’Nordkraft’, nåede at aflevere manuskriptet til trilogien, inden han døde af kræft. Han blev 40 år.

- Jakob Ejersbos roman er et hovedværk i moderne dansk litteratur, og det er en gave og en udfordring at lave 'Liberty' til tv-drama. Vores hovedforfatter, Asger Leths, greb på romanen er originalt og en udvidelse af fortællingen. Det er en relevant historie om at rejse ud og møde sig selv og sine muligheder og begrænsninger, udtaler DR's dramachef, Piv Bernth, i pressemeddelelsen.

Optagelserne til serien er netop gået i gang, og serien bliver indspillet i henholdsvis Danmark og Sydafrika. Den vil blive sendt i løbet af 2018, oplyser DR Drama.

FacebookTwitter