Sofie og Lucas blev kærester på Smukfest: 'Jeg tror, det var mig, der scorede hende'

Kærlighed og flirt er også på programmet på Smukfest, der er tilbage for første gang i tre år.

20-årige Sofie Plougmann og 21-årige Lucas Nielsen mødte hinanden på Smukfest i 2019. I dag er de kærester og bor sammen i Aarhus. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

Smukfest er ikke kun lig med musik, lunkne dåseøl og fest i Bøgeskoven. For mange er det også en tid fyldt med kys, crush og knald – og måske et møde med en potentiel kæreste.

Et godt sted at gøre dette er på festivalens campingområde med det passende navn KærligHeden.

Det ved 20-årige Sofie Plougmann og 21-årige Lucas Nielsen alt om. De mødte nemlig hinanden for præcis tre år siden på KærligHeden.

- KærligHeden betyder 100 procent noget helt særligt for os, for det har jo skabt vores forhold, siger parret, der i dag bor sammen i Aarhus.

I år er de tilbage på campingområdet – nu i fælles telt – og skal fejre årsdag fredag aften.

Se stemningsbilleder fra campingpladsen her:

  • Der var både dem, som forsøgte at komme godt fra start. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)
  • Dem, som allerede var godt i gang. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)
  • Blandt andet med en ølbong. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)
  • Og dem, som trængte til en lur i solen. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)
1 / 4

Vi har taget en rundtur på det legendariske campingområde for at høre festivalgæsterne, hvor hed KærligHeden egentlig er i år.

'Jeg faldt for en frisk fyr'

Sofie Plougmann og Lucas Nielsen mødte hinanden på Smukfest i 2019. I dag er kærester og bor sammen. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

Da Sofie Plougmann ankom til Smukfest i 2019, var hun single. Det holdt dog kun i få dage – for så mødte hun Lucas Nielsen på Smukfests campingområde KærligHeden, hvor de begge havde lejr.

- Vi kyssede på Smukfest, og så skrev Lucas til mig efter lidt tid, da vi var kommet hjem. I aften (fredag) skal vi så fejre treårsdag, siger Sofie.

- Jeg tror, det var mig, der scorede hende. Jeg faldt for hendes personlighed, hun var meget åben og glad hele tiden, siger Lucas.

Sofie supplerer:

- Jeg faldt for en frisk fyr, vi hyggede os helt vildt og dansede rundt. Nu er vi tilbage på festivalen som kærester, og det er skidehyggeligt. Vi elsker det!

'Vi kyssede i går'

Magnus Franzen bor til daglig i Aarhus. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

21-årige Magnus Franzen fra Aarhus er single og hygger sig på Smukfest.

- Jeg tænker, jeg når at være sammen med en tre-fire stykker, mens jeg er her. Den er ikke lukket med alle endnu, men der er én, jeg har været sammen med, og så er der to i støbeskeen. Den ene er mest sikker, for vi kyssede i går, og det var lige før, vi var sammen.

- Men vi havde kun sovet tre timer på tre dage, så vi besluttede os for at gå i seng hver for sig. Så det er planen at mødes i dag.

'Jeg er klar til at finde kærligheden'

21-årige Abdi Turyare fra København er også på Smukfest i disse dage. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

21-årige Abdi Turyare fra København er single, men er parat til at finde kærligheden – og gerne på festivalen:

- Jeg er her for at hygge med mine veninder og se noget andet. Alle har sagt, at Smukfest er så smuk, og det synes jeg er rigtigt, jeg var målløs, da jeg ankom. Jeg har været single hele livet, fordi jeg bare har nydt at have det godt med mine venner, men nu er jeg blevet ældre og tænker, at jeg er klar til at finde kærligheden.

- Jeg er ligeglad med hendes udseende, det handler om personlighed og et godt hjerte, og jeg har faktisk mødt én her på KærligHeden, som jeg synes, er rigtig sød. Men jeg har ikke turdet sige det til hende endnu.

'Et lille kys kunne da være hyggeligt'

21-årige Benedicte Houmøller sammen med sin ven, 23-årige Mark Larsen. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

21-årige Benedicte Houmøller fra Hadsund er single, mens vennen, 23-årige Mark Larsen, har en kæreste, som desværre ikke kunne komme med på festival. Men der er god stemning alligevel.

- Jeg hygger mig med mine venner og føler ikke behovet for at score, så det er ikke et problem. Forholdet er relativt nyt, så jeg er nyforelsket, siger han.

Veninden Benedicte er "mega" single.

- Jeg er her mest for mine pigers skyld, men man kan da ikke undgå at blive gode venner med nogle drenge, og så er nogle af dem lidt søde - især én. Vi har slået vores camps sammen herude, og dér har jeg lært ham at kende.

- Vi er kun venner, men han er sød, jeg er sød, og et lille kys kunne da være hyggeligt. Men jeg ved jo ikke, hvad han tænker, og han ved ikke, at jeg synes, det kunne være hyggeligt.

'Man kan slappe mere af, når man ikke tænker på, at man skal være pæn overfor nogen'

22-årige Lea Hestelund er sinlge, men leder ikke efter noget lige nu. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

22-årige Lea Hestelund fra København er også på Smukfest.

- Jeg er single, men leder lige nu ikke efter noget. Jeg har det godt med at være mig og mine venner-agtigt. Jeg tror, man kan slappe mere af, når man ikke tænker på, at man skal være pæn overfor nogen og bare danse, som man har lyst til.

- Det synes jeg er meget dejligt og mere afslappet end at tænke på, at man skal se godt ud eller gøre et godt indtryk på en anden. Hvis jeg alligevel møder en sød fyr, så tager vi det med.

'Det er gået ret godt, kan man sige'

Jacob Pausgaard og vennen Noah Ludvigsen er begge sinlger. Lidt endnu, i hvert fald. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

19-årige Jacob Pausgaard (til venstre) og vennen Noah Ludvigsen på 19 er singler, og de spilder ikke tiden.

- Jeg har mødt nogle rigtig søde piger her på campen, og det er gået ret godt, kan man sige. Der er sket lidt hist og her, og det er sådan, det skal være. Jeg er single, frisk og ung. Der er aldrig lukket her, vi er jo først lige begyndt, siger Jacob.

Noah er enig:

- Vi arbejder på Smuk i år og står i baren, og der møder man en masse smukke piger. Nu er jeg kommet lidt sent her på festivalen, men jeg er startet godt ud. Der er blevet hygget lidt, og jeg har fundet ud af, at der ikke er så meget plads i teltet.

'Der opstod bare et moment'

19-årige Xavier Pedersen har fundet sammen med en sød pige på Smukfest, som han kendte i forvejen. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

19-årige Xavier Pedersen fra Horsens har mødt en sød pige på festivalen. Han kendte hende på forhånd hjemmefra, men det er først på Smukfest, at de har fundet sammen.

- Jeg kom om mandagen, og det skete mandag aften på KærligHeden. Der opstod bare et moment på et tidspunkt. Vi har set hinanden flere gange, og vi skal højst sandsynligt ses, når vi kommer hjem. Jeg synes, det er hyggeligt at have en at bruge tid sammen med på festivalen.

'Så skal de i hvert fald være meget heldige'

Nicoline Frederiksen fra Frederikshavn søger ikke noget på Smukfest, fortæller hun. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

Nicoline Frederiksen fra Frederikshavn fylder 22 i dag, men det skal ikke fejres med et kys fra en sød fyr på Smukfest:

- Jeg har ingen kæreste og søger ikke noget her på Smukfest, det skal jeg ikke bede om. Jeg lever livet som en fri fugl, og det kan jeg rigtig godt lide. Så længe jeg føler, det er en begrænsning, er det ikke noget for mig. Jeg skal have plads til at gøre de ting, jeg gerne vil.

- Jeg har da mødt nogle på festivalen, og de var da meget søde, men nej, det er ikke lige i år. Så skal de i hvert fald være meget heldige.

'Det er rigtig rart at have nogen, der er der for én hele tiden'

Mads Iversen fra Skanderborg og Ane Olesen fra Hadsten har mødt hinanden på Tinder. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

20-årige Mads Iversen fra Skanderborg og 20-årige Ane Olesen fra Hadsten mødte hinanden på Tinder og har været kærester i halvandet år.

- Det er dejligt at være her med en kæreste. Man har altid den bedste at være sammen med, siger Mads.

- Alle her er kærlige, venlige og opfører sig smukt, som man vil sige. Men det er bare rigtig rart at have nogen, man ved, man har hele tiden. Man føler sig ikke lige så alene, som hvis man tog afsted med bare venner, tror jeg, siger Ane.