Sonja Richter fik kongelig pris: Det brugte hun pengene på

Da skuespiller Sonja Richter fik Kronprinsparrets Kulturpris tilbage i 2007, gav det hende støtte i ryggen. Og de 500.000 kr. har opfyldt et vigtigt behov.

- Jeg har købt et sommerhus, og det havde jeg ikke kunne gøre uden de penge, jeg fik. Sommerhuset redder mit liv på mange måder, det er mit tilflugtssted, fortæller Sonja Richter. (Foto: Ditte Capion © Pressefoto)

I år er det ti år siden, at Kronprinsparrets Priser for første gang rullede over skærmen. I 2007 var det skuespillerinden Sonja Richter, som fik kulturprisen på 500.000 kr.

- Det betød enormt meget, da jeg fik tildelt prisen. Det er jo en bred kulturpris på den måde, at den favner hele kulturområdet. Jeg var derfor ikke kun oppe imod mine skuespillerkollegaer, men alle indenfor kulturfeltet. Derfor var det ekstremt overvældende at få tildelt den ære, fortæller Sonja Richter.

- Prisen har kastet et nyt lys på, hvordan jeg ser mig selv. Jeg troede ikke, at nogen lagde mærke til mig, så den store opmærksomhed der fulgte med betød rigtig meget for mig, og jeg følte, at jeg fik noget i ryggen, som jeg ikke havde haft før.

En investering i fremtidenDet er ikke kun æren og opmærksomheden, der har betydet noget for Sonja Richter. Pengene har også haft en stor betydning.

- Jeg har købt et sommerhus, og det havde jeg ikke kunne gøre uden de penge, jeg fik. Det sommerhus redder mit liv på mange måder, det er mit tilflugtssted. Når jeg skal have fred og ro med naturen omkring mig, så tager jeg derop, forklarer Sonja og uddyber:

Skuespiller Sonja Richter modtog kulturprisen i 2007. Sonja Richter er udannet fra Odense Teater i 1999. Hun kan blandt andet opleves i filmene: Villa Paranoia, Kvinden i buret, Miraklet og mange flere. (Foto: Jakob Boserup © Bikubenfonden)

- Det sommerhus har klart været en investering i min velvære og min fremtid. Det er her, jeg henter mine kræfter og finder mine ben, og der er en stor sikkerhed at vide, at jeg har det sted.

Internationale drømme

Sonja Richters seneste rolle er i den amerikanske film 'The Homesman', hvor hun spiller birollen Gro Svendsen. I filmen spiller hun blandt andet over for Tommy Lee Jones, Meryl Streep og Hillary Swan. Richter trives i den internationale filmbranche og drømme om at kunne fortsætte på den scene.

- Til november skal jeg til premieren på min nye film 'The Homesman' i USA. Derudover skal jeg selvfølgelig også være med til premieren i her hjemme i Danmark til december, siger Sonja og fortsætter:

- Jeg er rigtig glad for at lave film i udlandet. Jeg har fået en fantastisk amerikansk agent og en masse gode kontakter. Så jeg vil helt klart gerne blive ved med at lave film i udlandet. Jeg tror, at jeg vil blive ved med at have base i København, men nu må vi se, hvilken vej vinden blæser.

Se med lørdag 27. september, hvor dette års priser bliver tildelt. Det sker på DR1 kl. 20 og kl. 19.20 kan du følge med på den røde løber på dr.dk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk