Spaniere vilde med enøjet Mads Mikkelsen

Nicolas Winding Refns film "Valhalla Rising" er blevet kåret til bedste film på Bilbao Fantasy Film Festival i Spanien.

Selv om kun 8.050 mennesker herhjemme har indløst billet til "Valhalla Rising", vikingfilmen med en enøjet Mads Mikkelsen i hovedrollen, tager udlandet imod filmen med kyshånd.

Nicolas Winding Refn har instrueret filmen, der netop fået prisen for "Bedste film" på genrefilmfestivalen Bilbao Fantasy Film Festival i Spanien.

Festivalen i Bilbao satser særligt på genrefilm, og den har et dedikeret fanpublikum.

I årevis bliver den stumme kriger Enøje (Mads Mikkelsen), der er i besiddelse af en overnaturlig styrke, holdt i fangenskab af høvdingen Barde. Ved hjælp fra drengen Are lykkes det ham at dræbe sin vogter, og herfra starter en rejse ind i mørkets hjerte. På flugt fra Bardes klan havner Enøje og Are på et vikingeskib med kurs mod Norge.

Ros i England og Frankrig

Herhjemme havde filmen premiere den 31. marts, og da foreløbig kun 8.050 biografgængere har set filmen, der er produceret af Nimbus Film med støtte fra DR, kan den ikke kaldes den store publikumsucces.

Men filmen er allerede solgt til engelske og franske biografer, hvor den vises på det store lærred, og her har der været anmelderroser at hente til vikingeeposet.

Filmen får også premiere i USA. Det sker den 24. juli, men allerede den 12. juni har den premiere i New York på en festival under kunst- og kulturcenteret BAM.

Facebook
Twitter