Spis Michelin for højst 600 kr.! Her er landets billigste toprestauranter

Stjernegastronomi er en dyr sport, men det er heldigvis muligt at opleve den på - en slags - økonomiklasse.

Her er det fra københavnske Kiin Kiin, der kan bryste sig af at være den eneste thairestaurant uden for Thailand med en Michelin-stjerne. (Foto: søRen Bidstrup)

Endnu engang er Michelin-stjernerne uddelt.

Pindemadderne og boblerne er blevet fortæret, og en række af landets restauranter er blevet dekoreret med de eftertragtede stjerner.

Men højgastronomi er en dyr sport, som alle ikke har råd til. Heldigvis er nogle restauranter billigere end andre.

Vi har kigget rundt på priserne på Danmarks samtlige 25 Michelin-restauranter. Her er en række spisesteder, hvor man spise en menu for under 600 kroner. Alle nedenstående restauranter har én stjerne.

Jordnær

En af Michelin-klassens nye drenge excellerer i skyhøj kvalitet, ifølge flere begejstrede madanmeldere. Værtsparret Eric og Tina Vildgaard driver restauranten, der har fundet hjem i en bygning fra 1600-tallet.

Lige nu kan man forsøge sig med en menu, hvor en af retterne forener søpindsvin, grapefrugt og kombucha-svamp i en jordnær konstellation.

Gentofte. Billigste menu: 500 kroner for tre retter. Se mere her.

Relæ

Christian Puglisi åbnede restauranten med det formål at tilbyde højgastronomi til et prisleje, hvor lidt flere kan være med.

Restauranten er prisbelønnet for sit fokus på bæredygtighed i råvareanvendelsen. På Relæ bruger man udelukkende økologiske råvarer, hvilket har givet dem det økologiske guldmærke som den eneste Michelin-restaurant i verden.

København. Billigste menu: 475 kroner for en såkaldt 'Relæ menu’. Se mere her.

Kiin Kiin

Verdens eneste thairestaurant med Michelin-stjerne - uden for Thailand - ligger på Nørrebro i København, og er en del af Henrik Ydes restaurantimperium.

Den billigste menu er 'teatermenuen'. Men så går man også med til at spise senest 17.45 og er ude af døren igen 19.30.

København. Billigste menu: 495 kroner for fire retter. Se mere her.

Domestic

I 2015 åbnede restauranten med en ambition om omtanke og bæredygtighed i råvarerne. Restauranten fik sin første stjerne i 2017, og har siden fordoblet personale og travlhed, forlyder det.

Lige nu kan man gå ombord i en menu, der omfatter ingredienser som bakskuld, kål og kærnemælk.

Aarhus. Billigste menu: 550 kroner for fire retter. Se mere her.

Frederiksminde

Hotel Frederiksminde huser restauranten, der trækker veksler på egen køkkenhave og lokale producenter.

Hvis man kan forlige sig med at spise vegetarisk, kan man gøre det for 395 kroner. Men hvis man er ortodoks kødspiser, så kan det gøres ved at smide en hundredlap oveni.

Præstø. Billigste menu: 395 kroner for tre retter. Se mere her.

Michelin-guiden

  • udgives af dækfabrikanten af samme navn, der siden år 1900 uddelt stjerner til spisesteder. Én stjerne betyder en 'god restaurant', to stjerner er 'værd at køre en omvej efter', tre stjerner er så ekstraordinært, at det er 'værd at rejse efter'.

  • arbejder med anonyme inspektører, der gæster restauranterne - efter sigende ofte flere gange.

  • gav Danmark sin første Michelin-restaurant i 1983.

Facebook
Twitter