Splat! Deltager lavede 'katastrofe'-budding: Her er 5 andre gange, Bagedysten er endt i klatkage-kaos

Se eller gense de største kagekiks fra Den store bagedyst gennem årene.

(Foto: © DR Grafik: Christian Ellegaard)

Spoiler-advarsel: Denne artikel indeholder detaljer om sjette afsnit af Den store bagedyst. Har du ikke set det? Så kan du se afsnittet på DRTV.

Uge efter uge imponerer deltagerne i Den store bagedyst med blæret bagværk og mesterlige mesterværker.

En gang imellem går det dog ikke helt som planlagt, når kagerne ender mere som katastrofe end kagekunst.

Det var også tilfældet i denne uges udgave af Bagedysten, hvor deltageren Nanna endte i store problemer med sin creme caramel.

De flødefyldte buddinger, der forinden var blevet bagt i ovnen, havde nemlig ikke sat sig, da de skulle vendes ud af deres forme, og derfor endte Nannas karamelbudding som en regulær flødesuppe.

- Lige da jeg hælder den første budding ud, tænker jeg: "Det her er noget lort, den kan jeg ikke redde." Det var mega ærgerligt, fortæller Nanna om budding-ups'eren.

Se Nannas flydende buddinger i aktion:

Dommerne var også noget forundrede over Nannas vandede budding, som dommer Markus Grigo kaldte "en katastrofe". En vurdering, Nanna er enig i.

-Det var jo en katastrofe. Men jeg havde også lyst til at råbe: "Jamen Markus, jeg aner ikke, hvad der er gået galt!", for jeg var jo selv totalt forvirret over, hvorfor de endte sådan.

Mens Nannas buddinger sikrede hende en sidsteplads i ugens hemmelige udfordring, har karamel-kikset til gengæld sikret Nanna en plads i Bagedystens klub over mindeværdige – og lidt tåkrummende – kage-ups'ere.

Trods karamel-kikseren klarede Nanna sig videre til næste uge i Den store bagedyst. (Foto: © Carsten Mol, DR)

- Tidligere år har jeg selv set nogle sindssygt dygtige bagere lave samme stunt som mig. Det viser jo bare, at vi alle er mennesker, som også fejler ind imellem. Og jeg regner da med, at der står nogen og tager imod mig med åbne arme i den klub, siger Nanna om sit nye "medlemskab".

Trods kikseren overlevede Nanna dog i konkurrencen. I stedet måtte deltageren Manja smide bageforklædet i ringen og forlade programmet.

Det er langt fra første gang, at deltagernes kagedrømme ender mere pinligt end perfekt. Her er fem ikoniske øjeblikke fra klatkage-arkivet:

1

Sasithas roulade-ragnarok

- Sasitha, for fanden!

Sådan lød reaktionen fra vært Timm Vladimir ved synet af Sasithas udgave af den britiske kage-klassiker Charlotte Royale tilbage i 2015.

Og det var da heller ikke noget kønt syn, da Sasithas roulade-kuppel pludselig sprang læk, og den gule papayamousse bogstaveligt talt fossede ud fra kagens indre.

I sidste ende blev den mislykkede Charlotte Royale dødsstødet for Sasitha, der efter fire programmer måtte forlade bageteltet.

Vil du selv prøve kræfter med den drilske roulade, kan du finde opskriften på Sasithas kage her.

2

Mohammeds cheesecake-kollaps

- Man har bare lyst til at tage den og kyle den i skraldespanden.

Så benhård var Mohammeds egen dom over den cheesecake, han serverede i andet program af Den store bagedyst i 2016.

Og måske med god grund, for med en creme, der ikke havde sat sig, endte ostelagkagen som ét af de største kage-crashes i Bagedystens historie.

Selvom Mohammed forsøgte at pynte creme-eksplosionen med både friske jordbær og Toblerone, nægtede dommerne under bedømmelsen at smage på kagen, og i sidste ende måtte Mohammed forlade bageteltet.

3

Kirstens kunst-kikser

Der gik et sug gennem bageteltet – og nok også hjemme i stuerne – da deltagerne i 2017 skulle forsøge at genskabe Edvard Munchs berømte maleri 'Skriget' som en kage.

Kagekunsten skulle indrammes af en "glaskasse" lavet i skrøbelige sukkerplader, og flere af deltagerne måtte undervejs helt give op på dén del af den vanskelige udfordring.

Som én af få nåede Kirsten dog faktisk i mål med glaskassen – næsten da. For på vej op mod dommerbordet indtraf katastrofen, da... Ja, se selv klippet herover, hvis du tør.

4

Beates strudel-nedsmeltning

Følelserne fik frit løb, da deltagerne i 2019 skulle prøve kræfter med den østrigske specialitet strudel.

En tidspresset Beate valgte nemlig, i håb om en bedre afbagning, at trække tiden, og måtte derfor i sidste øjeblik hive sin frugtfyldte lækkerbisken ud af ovnen.

Et sats, der desværre endte i et regulært kage-kollaps – til stor frustration for den pressede amatørbager.

5

The one and only: Guitar-kagen

Når man snakker om kiksede kager, er det svært at komme uden om Jakobs guitar-kage fra 2014.

Faktisk var fiaskoen så total, at Jakob stadig må høre for sin ikoniske klatkage her mange år senere.

- Jeg har hørt sygt meget for den fra folk, men det har altid været på en hjertevarm måde, fortalte Jakob sidste år til dr.dk.

Guitarkagens ikonstatus blev der sat tyk streg under, da Den store bagedyst sidste år kunne fejre tiårs jubilæum. Her skulle deltagerne nemlig genskabe den famøse guitarkage efter en ny og forbedret opskrift – og ja, det gik noget bedre denne gang.

Vil du selv prøve kræfter med den cremefyldte guitar, så kan du finde Jakobs originale opskrift her og den moderne nyfortolkning her.