Spotify otte-dobler udbetaling til musikere

Den svenske musiktjeneste spotify er blevet beskyldt for ikke at betale sangskrivere og komponister nok. Men i har tjenesten otte-doblet udbetalingen.

På bare et år har musiktjenesten Spotify otte-doblet udbetalingen til sangskrivere og komponister hinsidan.

Herhjemme vil Koda ikke tillade Spotify, der er blevet kritiseret for ikke at betale kunstnerne nok for at stille deres musik til rådghed for digital streaming, som Spotifys abonnementer bygger på.

Håber tjenesterne vokser

Men siden Spotify for første gang udbetalte penge sidste år, har tjenesten fået så mange flere brugere, at beløbet er otte-doblet, så det nu lyder på fire millioner svenske kroner for første kvartal af 2010.

- Vi håber og tror, at Spotify vil fortsætte med at vokse. Og ikke kun Spotify, det er vigtigt at sige, men også andre streaming-tjenester. Så vi har fuld tillid til, at vi vil fortsætte med at øge vores indtægter til sangskriverne, siger Susanne Bodin, kommunikationschef for Stim, den svenske organisation for sangskrivere og komponister.

Over for det svenske telegrambureau TT ønsker hun ikke at gå i detaljer med udbetalingerne. Sandsynligvis klog af skade af, hvad der skete sidste år.

2.300 kroner for en million afspilninger

Dengang kom det frem, at Lady Gaga var blevet afspillet mere end en million gange på Spotify, men den populære sangerinde fik kun 2.300 svenske kroner udbetalt. Det vakte stor debat i musikbranhcen.

- Vi har valgt ikke at kommunikere på den måde længere, fordi vi mener, der var alt for meget fokus på, hvor mange gange en sang blev spillet. Det er mere relevant at tænke på brugerne i stedet for brugen, siger Susanne Bodin til TT.

Herhjemme er forhandlingerne mellem Koda og spotify gået i stå, selv om de to parter stadig taler sammen.