Stadig gift - eller er de gået hver til sit? Sådan går det Gift ved første blik-parrene i dag

Meget er sket, siden vi forlod de fem par i 'Gift ved første blik' for fem måneder siden.

(© DR)

Spoiler-advarsel: I denne artikel afsløres det, hvordan årets udgave af 'Gift ved første blik' ender. Hvis du vil se afsnittet, inden du læser videre, så hop over på DRTV.

To ud af fem par valgte at fortsætte ægteskabet. Tre par valgte at lade sig skille.

Det blev resultatet af dette års 'Gift ved første blik'-sæson, hvor fem par i løbet af fem uger skulle lære hinanden at kende og til sidst beslutte, om de ville forblive sammen eller ej.

I sæsonens sidste afsnit kunne vi følge med i de rørende øjeblikke, da Mette og Morten samt Christina og Michael sagde ja til at forblive gift.

Er de mon stadig sammen i dag - knap fire måneder efter, optagelserne til tv-programmet sluttede? Og hvordan går det med de resterende deltagere? Det får du svar på lidt længere nede.

Først har vi spurgt psykolog og fast ekspert i 'Gift ved første blik' Gert Martin Hald, om to ud af fem par, der ønsker at forblive gift, er tilfredsstillende.

Og det er det ikke helt, erkender han.

- Jeg ville gerne have flere par, der blev sammen, hvis jeg skal være ærlig. For det var jo det, de kom efter, siger han.

Gert Martin Hald har været med i alle sæsoner af 'Gift ved første blik'. Han har særligt lært én ting af denne syvende sæson - nemlig at eksperterne ikke altid kan tro på alt, deltagerne siger i ansøgningsprocessen: - Der er bare nogle områder, som for eksempel transporttid eller åbenhed over for andre politiske holdninger, hvor vi må sige: Det kan godt være, at personen selv mener at kunne rumme store forskelle, men hvis forskningen siger, at det kun gælder for de få og ikke de mange, må det veje tungere, og vi må overrule deres egen vurdering.

Til gengæld hæfter han sig ved, at deltagerne generelt set er glade for at have været med og føler, de har lært en masse af programmet og den hjælp, eksperterne har ydet løbende.

- Fra tidligere sæsoner har jeg erfaret, at det er, som om den læring, deltagerne tager med i løbet af de fem uger, gør, at de meget hurtigt kommer i et nyt forhold. Og så får de samtidig national eksponering og dermed nogle tilbud, siger han og tilføjer:

- Men selvfølgelig ville jeg hellere have, at vi havde fem par, der blev sammen.

Har du fortrudt nogle matches i år?

- Nej, jeg synes ikke, der er nogle af de her matches, jeg ikke kan stå på mål for, men vi bliver også klogere hvert eneste år. For eksempel er det tydeligt, at vi med fordel kunne have lært deltagerne gode konflikt- og kommunikationsstrategier, før eksperimentet rigtigt gik i gang.

- Og jeg vil gerne understrege igen, at vi ikke skænker det en tanke, om deltagerne bliver godt tv eller ej. Vi tænker kun på, om de kan blive gode for hinanden, siger Gert Martin Hald.

Og lad os så tjekke ind hos de ti deltagere og høre, hvor de er i livet i dag. Læs med herunder:

Pernille og Michael

(© DR)

Der var tydelig kemi mellem parret, da de blev gift ved første blik, og der gik ikke lang tid, før der var grin, flirt og kyssescener på bryllupsdagen og intimitet på bryllupsrejsen.

Men den gode stemning blev ødelagt, da parret en uges tid inde i forholdet kom op at diskutere politik. Det, kombineret med lange transporttider til og fra job, gjorde, at de var enige om at lade sig skille.

Michael, hvordan har det været for dig at være med i programmet?

- Jeg er fint tilfreds med at have været med, og jeg ville være frisk på at gøre det igen. Men hvis jeg kunne gøre noget om, tror jeg, jeg skulle være bedre til at lytte til mig selv og trække stikket lidt tidligere. I stedet gik jeg med en fornemmelse af, at jeg var forkert, når jeg tænkte sådan.

- Efter vores snak om politik prøvede jeg at se ud over det, men det var svært. Jeg havde som delmål at give eksperimentet de her fem uger. Men nu kan jeg godt se, at det måske var forkert, fordi jeg ikke selv troede på det.

Er du stadig single?

- Ja, jeg er stadig søgende. Og så er der flotte piger, der skriver til mig på Instagram og følger mig. Det har jeg aldrig oplevet før, og det er da ret sjovt at prøve. Nu må vi se.

Pernille, hvorfor besluttede du dig for at lade dig skille fra Michael?

- I løbet af de fem uger, eksperimentet varede, havde jeg ikke fået følelser for Michael, og det sammen med vores forskellige tilgange til kompromiser i et forhold gjorde, at jeg ikke mente, der var nogen grund til at fortsætte som ægtefolk.

Hvordan går det med kærligheden i dag?

- Jeg har det rigtig godt, og jeg har været så heldig at finde en fyr, som jeg er rigtig glad for.

Mette og Morten

(© DR)

Det var det helt rigtige match, da Morten og Mette sagde ja til hinanden den 6. maj. De er nemlig stadig gift og har netop fejret fem måneders-dag. De er ikke flyttet sammen, men bor kun 12 kilometer fra hinanden og ses så ofte, det kan lade sig gøre.

Morten, hvad har du lært af at være med i programmet?

- 'Gift ved første blik' har rykket meget op i mig, og eksperterne fandt præcis det, jeg håbede og troede på; et ægteskab, jeg har lyst til at blive i og tro på. Men de fandt også præcis det menneske, jeg ikke var klar over, at jeg savnede. Mette udfordrer mig, giver mig modstand og vigtigst af alt - en masse kærlighed.

Mette, hvordan har I det i dag?

- Vi har det dejligt, er i fuld gang med at lære hinanden endnu bedre at kende og nyder tiden sammen. Vi er super gode til at kommunikere og tale om tingene, både de lette ting og det, der er svært og kan gøre ondt.

- Vi har stadig lyst til at være i ægteskabet og kæmpe for det, fordi vi tror på, der er en mening med, at vi er blevet matchet. Så vi holder fast og nyder hinanden.

Jonna og Carsten

(© DR)

Det startede ellers roligt og meget ordentligt for sæsonens ældste par, 55-årige Jonna og 59-årige Carsten, som umiddelbart virkede som et godt match. På bryllupsrejsen nød de hinanden og virkede trygge.

Men da de så flyttede sammen, begyndte problemerne. Jonnas hund Gabbie kom imellem parret, og det kolliderede med et stort skænderi, hvor Jonna bad Carsten om at flytte ud, inden eksperimentet nåede sit sluttidspunkt.

Jonna, hvordan har det været for dig at være med i programmet?

- Det har været hårdt. Både under selve eksperimentet, men også mens programmet er blevet sendt, hvor jeg har skullet forholde mig til og genopleve forløbet endnu engang.

- En ikke-inviterende kommunikationsform er ikke noget, jeg kan se mig selv i. Og det andet, der gjorde udfaldet, var dyrene. Et menneske, der synes, en hund er irriterende og beskidt og føler sig truet af dyrene allerede før indflytning, burde aldrig være matchet med mig. Jeg er glad for, at sidste afsnit er sendt og glæder mig til at kunne lægge det hele bag mig og vende tilbage til mit dejlige liv med dyrene, mine venner, familien og skønne kolleger.

Hvad har du lært om dig selv undervejs?

- Jeg har lært meget om mig selv og om mine værdier og grænser. Jeg har også lært, at en mand skal gøre sig fortjent til min kærlighed. Hvad fremtiden bringer på kærlighedsfronten, er et privat anliggende nu.

Carsten, hvordan har du det i dag?

- Jeg fyldte 60 forleden, så nu er jeg blevet for gammel til 'Gift ved første blik'. Jeg er for længst faldet ind i den gamle gænge med at cykle frem og tilbage fra arbejde.

- Nu håber jeg bare at finde en kvinde, som jeg kan danne par med. Men ellers nyder jeg stadig tilværelsen som ham, der har været i fjernsynet.

Samantha og Daniel

(© DR)

I modsætning til alle de andre par var Samantha og Daniel - måske lidt overraskende - uenige om den endelige beslutning. Samantha afslørede nemlig dagen før beslutningsdagen, at hun ville forblive gift og give ægteskabet en chance for at udvikle sig. Daniel derimod ville skilles, fordi han ikke kunne mærke en gnist.

Siden vi slap dem, er Samantha flyttet til Aalborg for at starte på et kandidatstudie, og Daniel er færdig med sin uddannelse som jordbrugsteknolog og bor stadig i Aarhus.

Samantha, du ville oprindeligt fortsætte ægteskabet, men Daniel valgte at sige stop. Hvordan føltes det?

- Hvis jeg skal være helt oprigtig, blev jeg meget lettet. Jeg tror, mit ja til at fortsætte handlede om, at jeg gerne ville bevise over for mig selv og alle, der kender mig, at jeg ikke bare ville give op, selvom det ikke var nemt. Jeg følte heller ikke, at jeg kendte ham, så jeg blev ved med at tænke, at der måtte være noget mere. Jeg troede virkelig på eksperimentet og tænkte, at det måtte kunne noget, hvis jeg gav det mere tid. Men jeg var lettet over, at han tog beslutningen.

- Når jeg kigger tilbage i dag, er jeg ikke sikker på, at jeg var blevet alle fem uger.

Hvordan ser dit kærlighedsliv ud i dag?

- Jeg har datet lidt igen, men ikke noget, der har givet pote. Og så har jeg lukket ned for Tinder i respekt for programmet, men nu skal jeg på igen. Der har også været henvendelser på Facebook, Instagram og LinkedIn, så der sker lidt.

- Jeg har lært en masse af at være med i 'Gift ved første blik', blandt andet at jeg ikke vil have dårlig kommunikation. Jeg skal have noget åbenhed, ærlighed - og så vil jeg have det sjovt.

Daniel, hvad har du lært om dig selv ved at være med i programmet?

- Jeg føler, jeg er blevet mere afklaret på mig selv, og hvad jeg skal blive bedre til - som at udtrykke mig på en anden måde og sætte flere ord på, hvordan jeg har det. Jeg er introvert af type, men jeg er også et meget socialt menneske og kan fint snakke og argumentere for mine standpunkter. Det kan godt påvirke mig, når folk ikke tror, jeg kan snakke overhovedet.

- Generelt har det været en superfed oplevelse at være med, og det er ikke noget, jeg ville have være foruden. Jeg vil klart anbefale andre at melde sig og gå ind i det med et positivt sind og et åbent hjerte.

Hvordan ser dit kærlighedsliv ud i dag?

- Jeg har ikke fundet en ny, så jeg leder stadig efter den eneste ene, og jeg regner med, hun er derude et eller andet sted. Jeg skal have en, der er noget mere ekstrovert, en der godt kan lide at være lidt rebelsk.

Christina og Michael

(© DR)

Da Christina og Michael mødte hinanden, var de meget forskellige. Hun levede en sund livsstil, mens Michael ikke tænkte over kost og motion. Men så flyttede han ind hos Christina og gennemgik en kæmpe udvikling. Han lærte at holde af grøntsager og smoothies, og kiloene raslede af.

Samtidig bevarede han sin store passion for modelfly og ville inddrage Christina. Parret virkede meget glade for hinanden, og det endte da også med, at de valgte at forblive gift.

Men efter kameraerne slukkede, er det ikke gået helt, som man kunne have ønsket for parret.

Dr.dk erfarer, at Christina og Michael ikke er sammen mere. Vi ville gerne have spurgt dem, hvad der skete, og hvor de er i deres liv lige nu, men ingen af dem har ønsket at medvirke i artiklen her.