Stand-up-komiker afvist på Betty Nansen

Den norsk-pakistanske stand-up-komiker Shabana Rehman skulle have optrådt i Danmark på kvindernes kampdag 8.marts. Men arrangørerne fik nej til at bruge 'Betty Nansen Teatret' i København. Arrangørerne mener der er tale om censur.

Den norskpakistanske stand-up-komiker Shabana Rehman har fået nej til at optræde på Betty Nansen Teatret i København.

Rehman var inviteret til Danmark af den nystiftede kvindegruppe 'Kvinder for frihed', der ikke forstår hvorfor teaterdirketør Henrik Hartmann har takket nej til at huse arrangementet.

- Jeg tror ganske enkelt, at de fik kolde fødder efter vores første møde. De tør simpelthen ikke at lade hende optræde", siger Vibeke Manniche, formand for 'Kvinder for frihed' til Politiken.

Også Shabana Rehman mener der er tale om censur.

Et kunsterisk valg

Direktør for 'Betty Nansen Teatret', Henrik Hartmann, afviser, at der er tale om censur.

- Det var en kunstnerisk beslutning at sige nej tak, siger han og begrunder afvisningen af Shabana Rehman med, at teatret ikke følte, at Shabana Rehman ville sælge billetter nok, samt at hun ville være for provokerende for det store indvandrer-publikum, teatret har.

Viste sin bare

Shabana Rehman er en provokerende kunstner, der ofte møder kritik for sine optædener.

Sidste år kyssede hun både den kvindelige norske kulturminister, Valgred Svarstad Haugland og vist sin bare rumpe offentligt, da hun åbnede filmfestivalen i Haugesund.

Stuntet var ment som politisk satire og et led i Shaban Rehmans konstante kamp for at flytte grænserne for hvad pakistanske kvinder kan og tør sige og gøre både i og uden for Norges grænser. Men kysset og visningen af den bare rumpe gav genlyd i hele Norge og udløste skarp kritik.

- Hun træder på muslimers følelser og opfordrer til hævn, lød det blandt andet fra kultursociologen Unni Wikan.