Steffen Brandt på live-tv: 'Hvad sker der for dig, Danmark?'

TV-2 var på scenen til Kronprinsparrets Priser lørdag aften. Se alle optrædener her.

Steffen Brandt og TV-2 på scenen ved Kronprinsparrets Priser lørdag aften. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

Den er ikke til at komme udenom.

Coronakrisen har fyldt stort set alt i 2020, og lørdag aften var da heller ingen undtagelse, da kronprinsparret skulle uddele Kronprinsparrets Priser.

Til at sætte gang i festlighederne var TV-2 kørt i stilling med en sang, der meget passende for det herrens år 2020 relaterede sig til coronakrisen.

I hvert fald hvis man spørger forsangeren Steffen Brandt, der kunne berette, at han og resten af TV-2 var midt i en koncert, da Mette Frederiksen lukkede Danmark ned den 11. marts.

- På vej hjem i bilen kunne vi høre om de første hamstringer i supermarkederne i radioen. Og jeg kan huske, jeg tænkte "hvad sker der for dig, Danmark?", sagde Steffen Brandt, der fortsatte:

- Samtidig med at jeg i tankerne gennemgik, hvad jeg selv havde i køkkenskabet af ris, pastaskruer og flåede tomater.

Gruppen optrådte deres gamle hit 'Kys det nu (det satans liv)', som ifølge Steffen Brandt altså rummer den eftertænksomhed, det her corona-år kalder på.

- Måske skulle vi benytte lejligheden til at standse op, tænke os om og finde ud af, hvor vi er på vej hen. Hvad vi vil, og hvad det hele dybest set går ud på, sagde han, inden bandet gik i gang.

Foruden 'Kys det nu (det satans liv)' optrådte TV-2 også med nummeret 'Randers station'. Se begge optrædener i videoen her.

TV-2 var ikke de eneste, der lørdag aften indtog scenen i musik- og teaterhuset Værket i Randers.

Se alle de musikalske højdepunkter fra Kronprinsparrets Priser 2020 her.

Popkomet havde tv-debut

Sofie Daugaard Andersen er kendt under kunstnernavnet Dopha, og hun har som de fleste andre haft et vildt år 2020.

Selvom coronakrisen kom i vejen for den koncert, hun skulle have spillet på Roskilde Festival i sommer, har året også været vildt på den gode måde.

Hun er på kort tid blevet et hypet navn på den danske musikscene, og lørdag aften havde hun sin debut på dansk tv med sit store hit 'The Game'.

- Det er underligt at sidde i Romalt og skrive musik og så udgive det - og så høre sig selv i radioen, lød det nærmest med vantro i stemmen på det unge stjerneskud.

Se Dophas optræden i videoen herover.

Dobbelt op på folk

Folktrioen Dreamers' Circus havde fundet sammen med det ligeledes folkinspirerede rockband Jonah Blacksmith i anledning af den særlige aften.

Sammen optrådte de med nummeret 'A Song to the Sea' fra Jonah Blacksmiths selvbetitlede album fra 2017.

Sammen fik de to grupper fyret godt op under banjoen og mundharmonikaen i et samspil ud over det sædvanlige.

Se Jonah Blacksmith og Dreamers' Circus' optræden herover.

Hush hyldede hjembyen

Hun er blevet lidt af en tv-darling de senere år og har optrådt i adskillige tv-shows og -programmer, og lørdag aften dukkede Dorthe Gerlach så også op til Kronprinsparrets Priser. Denne gang sammen med sin partner - både musikalsk og privat - i duoen Hush, Michael Hartmann.

Michael Hartmann er født i Randers, og det var også her, at duoen blev grundlagt i sin tid. Derfor var det lidt specielt at skulle spille i hjembyen, erkendte duoen, inden de indtog scenen omgivet af lyskæder, som var det en intim havekoncert.

Nummeret, Hush optrådte med? Det hedder naturligvis 'Home'.

Se Hushs optræden i videoen ovenfor.

Barselona sang om sammenhold

De havde glædet sig til at optræde for kronprinsparret, og spilleglæden lyste da også ud af Rud Aslak og Rasmus Theodor i duoen Barselona, da de sammen med deres band stod på scenen lørdag aften.

Gruppen udgav i september albummet '1 dag er vi 1 minde' og optrådte med et af numrene derfra, nemlig 'Mennesker mod mennesker', der handler om, at vi skal stå sammen.

Det var aftenens mest rockede indslag, og kronprinsen var da også ét stort smil efter Barselonas optræden.

Se Barselonas optræden i videoen ovenfor.

Medrivende danseduet

En af prismodtagerne ved lørdagens show var balletkoreografen Sebastian Kloborg.

Siden 2011 har han arbejdet som koreograf med stor succes i ind- og udland, og det var for dette, at han lørdag aften modtog Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris og 100.000 kroner.

I den forbindelse blev hans koreografi 'Solosolo' opført af danserne Liam Redhead og Ryan Tomash, der begge er balletdansere ved Det Kongelige Teater.

Se dansen i videoen ovenfor.

Ud over Sebastian Kloborg modtog skuespilleren Danica Curcic Kronprinsparrets Kulturpris, mens Kofoeds Skole blev belønnet med Kronprinsparrets Sociale Pris, og De Anbragtes Vilkår fik overrakt Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris.