Stemmen bag Kaj fylder 70 år

I 40 år har danske børn siddet og fulgt Kaj og Andrea på tv-skærmen. I dag fylder Kjeld Nørgaard - forfatter og stemme bag Kaj - 70 år.

Det lyder ikke som en særlig holdbar idé at lade en frø og en papegøje synge, småskændes og snakke sammen.

Slet ikke, hvis det skal vare i 40 år.

Ikke desto mindre er det historien om DRs succéserie Kaj og Andrea, som er oppe på over 150 udsendelser.

MediaLinks: Kjeld Nørgaard i AftenshowetKaj og Andrea dukkerne er hverken avancerede eller computeranimerede, og de lever derfor i høj grad af de to markante stemmer bag dukkerne. Den ene, Kjeld Nørgaard som lægger stemme til Kaj, fylder i dag 70 år.

Stammer fra Bornholm

Dagen i dag bliver fejret med familien, som senere skal på en fødselsdagsudflugt til Bornholm, hvor der skal drikkes champagne foran Rønne Sygehus. Det var her Kjeld Nørgaard blev født.

Kjeld Nørgaard er uddannet skuespiller og har meget andet end den grønne frø på sit CV.

I ti år var han fastansat på Det Kongelige Teater og så har han medvirket i et utal af film og tv-serier.

Svært med tv

Selv siger han, at han altid har haft det svært med film og tv og først da han medvirkede i DRs Bryggeren, at han fik fat i skuespillet på tv.

- Jeg er jo opdraget på teatret, siger Kjeld Nørgaard.

Trods Kjeld Nørgaards omfangsrige virke i danske film, teater og tv, så er han for del fleste lig med Kaj. Inspirationen til figuren Kaj kommer fra Kjeld Nørgaards egen humoristiske sans og hans børn

- Mine egne børn var en stor inspirationskilde, da jeg begyndte at skrive Kaj og Andrea historierne. Jeg kunne se på dem, hvordan de bedømte verden, og det kunne jeg bruge, fortæller Kjeld Nørgaard.

Hans børnebørn har ifølge Kjeld Nørgaard selv være tvangsindlagt til at se alle Kaj og Andrea udsendelserne.

Manden med den varme hånd

I går var Kjeld Nørgaard og Kaj på besøg i Aftenshowet, og da vært Sisse Fisker spurgte Kaj om, hvilke gode ting der er at sige om Kjeld Nørgaard tav den grønne frø, men sagde så efter tænkepausen:

- Han har en dejlig varm hånd!

Vi ønsker den varme hånd tillykke med de 70 år.

Facebook
Twitter