Stemmetal afslører: Så langt var Danmark fra finaleplads ved Eurovision

Danske Reddi fik en midterplacering i semifinalen, men var alligevel langt fra finaleplads.

Reddi på scenen ved tirsdagens Eurovision-semifinale, hvor det altså ikke blev til en dansk finaleplads. (Foto: Jens B'ttner © Jens Bttner/picture-alliance/dpa/AP Images)

Det blev ikke til en dansk finaleplads ved dette års Eurovision – og det var ikke engang tæt på.

I nat offentliggjorde arrangørerne bag den traditionsrige musikkonkurrence nemlig stemmetallene for årets to Eurovision-semifinaler, og de afslører, at Danmark og bandet Reddi var langt fra en finaleplads.

I tirsdagens semifinale endte Danmark nemlig på en 13. plads med 55 point ud af i alt 17 lande.

Trods en placering i midterfeltet var Danmark dog hele 48 point fra en billet videre til lørdagens Eurovision-finale, som gives til de ti bedst placerede lande i hver semifinale.

Aftenens 10. plads gik nemlig til Island, der fik hele 103 point.

De europæiske tv-seere gav i alt Reddi 20 point, mens fagjuryerne kvitterede med 35 point.

Resultatet ærgrer Erik Struve Hansen, der er programansvarlig for Eurovision og Dansk Melodi Grand Prix:

- Det er enormt ærgerligt, at Danmark ikke klarede sig videre til finalen, for sådan en finaleaften er bare helt særlig. Det havde været dejligt, hvis vi havde været tættere på en finaleplads, så kunne vi bryste os lidt af det. Men det ændrer ikke på, at jeg stadig synes, Reddi leverede en fremragende optræden i semifinalen.

Hvordan tager man det her resultat til efterretning?

- Vi vil selvfølgelig mødes og evaluere på det hele, når vi lander hjemme i Danmark igen. Dér vil vi kigge på, hvordan vi gør vores bedste for at komme i finalen næste år.

Danske seere havde Ukraine som favorit hele vejen

De netop offentliggjorte stemmetal afslører også, hvordan Danmark stemte i tirsdagens semifinale.

Her valgte den danske fagjury at give topkarakter til Holland, mens de danske tv-seere havde Ukraine som deres favorit. Det samme gjorde sig gældende i finalen, hvor de danske seere også stemte Ukraine til tops, men juryen var gladest for Grækenland.

Tallene viser også, at årets to semifinaler blev vundet af henholdsvis Ukraine og Sverige, mens Slovenien og Georgien endte på sidstepladsen i hver deres semifinale.

I finalen var det Ukraine og bandet Kalush Orchestra, der i sidste ende løb med guldet ved lørdagens Eurovision-finale.