Stephen King skriver Onskabens Hotel 2

En længe ventet opfølgning af "The Shining" er på trapperne. Stephen King har netop præsenteret den første smagsprøve.

Den amerikanske forfatter Stephen King er næsten færdig med at skrive en længe ventet opfølgning på rædselsklassikeren "The Shining" fra 1977.

"The Shining" er kendt som Ondskabens Hotel på dansk, og de fleste kender, hvis ikke bogen, så filmen med en fremragende og skræmmende Jack Nicholson i hovedrollen.

Danny er tilbage

Den nye bog kommer til at hedde"Dr. Sleep". I den møder vi igen Danny Torrance. Han var drengen med de overnaturlige evner i den originale Ondskabens Hotel. I den nye bog er han blevet 40 år og arbejder på et hospice, hvor han hjælper døende mennesker med sine overnaturlige evner.

I bogen optræder også en gruppe "vampyrer" med navnet "The Tribe", som suger psykisk energi, fremgår det af forfatterens hjemmeside.

Arbejdet med "Dr. Sleep" går åbenbart godt, for forfatteren har allerede læst et uddrag fra romanen under en optræden på George Mason University sidste weekend.

Første i en lang række

"The Shining" var Stephen Kings første bestseller, og romanen slog hans navn fast som nationens mester i uhygge. Siden har han beriget verden med adskillige romaner fra skrækkens rige.

Bogen handler om en familie, der tilbringer vinteren på et isoleret hotel i New England, hvor en ond ånd får den alkoholiske far til at optræde voldeligt, mens den synske søn har rædselsvækkende syner fra fortiden og fremtiden.

Instruktøren Stanley Kubrick instruerede i 1980 filmversionen af roman "The Shining" med Jack Nicholson og Shelley Duvall i hovedrollerne.

Kilde: Ritzau