Per Stig: Al-Jazeera er bedst

Udenrigsminister Per Stig Møller regner nyhedsdækningen på den engelsksprogede al-Jazeera tv-kanal som bedre end den på TV2, DR, CNN og BBC.

Udenrigsminister Per Stig Møller forsøger hver dag at se den engelsksprogede tv-kanal al-Jazeeras nyhedsudsendelse klokken 18:03.

- De er rimeligt neutrale, og så bringer de mange internationale nyheder, som vi ellers aldrig ville høre om. De er bedre end Danmarks Radio og TV2. De er også bedre end BBC og CNN, mener udenrigsministeren.

For ham giver nyhederne fra den arabiskejede tv-kanal altså de fleste andre baghjul.

Kun den engelsksprogede

Men han understreger, at han udelukkende taler om det engelsksprogede al-Jazeera og ikke den arabisksprogede søsterkanal, som bl.a. USA's regering ofte beskylder for at forvanske nyheder og for at føre voldspropaganda for al-Qaeda.

- Det kan godt være, at folk synes, det er ligegyldigt, hvad der sker på f.eks. Salomonøerne. Men det er det ikke for de mennesker, der bor der, og jeg får oplysninger om i det her tilfælde Stillehavsområdet. Jeg får nyheder, ser indslag og hører nye vinkler inden for mange emner, som jeg ellers aldrig eller sjældent hører om på andre kanaler, siger Per Stig Møller.

Kendte personligheder

Det var i november i fjor at al-Jazeera startede den engelsksprogede kanal.

Al-Jazeera har hyret flere kendte tv-personligheder fra Vesten, herunder BBC-veteranen David Frost, og kanalen sender fra studier i Doha i Qatar, Kuala Lumpur i Malaysia, den britiske hovedstad, London, og fra Washington i USA.