Stjerner mindes Ole Thestrup: Han var én af de sjældne

Skuespilleren var én af de store kæmper, som er uerstattelig, mener Bodil Jørgensen.

Skuespilleren Ole Thestrup vil blive husket som én af de helt store stjerner i filmbranchen.

Han døde i nat i en alder 69 år efter at have kæmpet mod lungekræft gennem en længere tid.

Selvom han siden foråret 2017 ikke arbejdede på grund af sygdommen, så står minderne om hans bedrifter på lærredet og scenegulve stadig skarpt i hans kollegers hukommelse.

Bodil Jørgensen har haft æren af at "være i familie" med Ole Thestrup flere gange. I filmen 'Mænd og høns' spillede hun hans datter, og i tv-serien 'Badehotellet' var hun hans kone.

- Ole og jeg har lavet sjov og grædt. Og jeg ved aldrig helt, hvad jeg skal sige, siger hun.

- De store kæmper, som Ole Thestrup og Jens Okking (der døde 21. januar 2018, red.), falder. De er uerstattelige og uden sidestykke. Mine tanker går til Hanne og børnene, siger hun med henvisning til Ole Thestrups familie.

"Han var én af de sjældne"

Filminstruktør Søren Kragh-Jacobsen husker Ole Thestrup som en skuespiller, der kunne være virkelig sjov, når der var behov for det, men også "autentisk og tragisk" i mørke scener.

Ifølge den prisvindende instruktør havde Ole Thestrup, der blev uddannet ved Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1976, utrolig mange forskellige talenter.

- Han var én af de sjældne, uerstattelig er ordet. Vi er mange, der vil savne ham. Det gør mig virkelig ondt, siger Søren Kragh-Jacobsen.

- Han var dyb, skæv, uendelig musikalsk, overraskende og meget original.

Han arbejdede sammen med Ole Thestrup af flere omgange, blandt andet i forbindelse med tv-serien Borgen fra 2010-2011, hvor Ole Thestrup spillede formand for Frihedspartiet, Svend Åge Saltum, der er en skarp og respekteret politiker, der lægger afstand til moderniseringen og professionaliseringen af dansk politik.

De arbejdede også sammen i børnefilmen Gummi Tarzan fra 1981, hvor man kunne opleve Ole Thestrup som elevatormanden.