Stor audition til Seebach-musical: - Det ville være et gennembrud at få en rolle

Over 100 sangere, skuespillere og dansere er i disse dage til audition på musicalen Seebach på Fredericia Teater, der har premiere i slutningen af september.

Efter kort tid er der kommet duggede ruder i danselokalet på Det Danske Musicalakademi i Fredericia. Auditions til musicalen 'Seebach' er i fuld gang, hvor 180 dansere, sangere og skuespillere har meldt sig til. I går og i dag bliver de sendt ind og ud af lokalet for at vise, hvad de kan.

- Hold kæft, det var svært, lyder det forpustet fra en pige, der netop er kommet ud af lokalet.

Hun har, ligesom mange andre netop været inde for at danse for instruktør Thomas Agerholm og teaterchef for Fredericia Teater, Søren Møller, der skal vælge ud, hvem der skal være en del af 'Seebach'.

Sammen med mange andre var Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen og Joakim Lind Tranberg til audition på musicalen Seebach. (Foto: Malene Koops Grønborg © dr)

Musicalen, der handler om Tommy og Rasmus Seebach får premiere i Fredericia i efteråret. I 2018 rykker forestillingen til både Musikhuset Aarhus og til Gamle Scene på Det Kongelige Teater i København.

En kæmpe udfordring

En af dem, der er til audition til en kvindelig hovedrolle som Rasmus Seebachs søster Marie eller moren Karen, er Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen på 28 år, som i øjeblikket spiller med i 'Chicago' på Det Ny Teater i København.

- Det ville betyde et gennembrud for mig personligt at få en rolle. At få lov til at få det ansvar, det er at have en hovedrolle, og ikke bare være understudy, det ville være stort, siger hun.

Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen er i øjeblikket med i 'Chicago' på Det Ny Teater i København. Her sidder hun som nummer tre fra venstre sammen med blandt andre Julie Steincke. (Foto: Miklos Szabo © Det Ny Teater)

Hun bor i dag i København, men kommer fra Odder og har selv gået på Det Danske Musicalakademi fra 2011-2014.

- Derfor har jeg fået undervisning i alle tre fag - altså drama, sang og dans, men drama er det nyeste for mig. Hvis jeg kan stå der med en rolle og bære den hjem - det ville være en sejr for mig, siger Nina Maria Lybæk.

- Det, der er specielt ved den her musical er, at det er rigtige personer. De skal kunne kende sig selv, og det er en kæmpe udfordring og en opgave, jeg går til med ærefrygt, kan man vel kalde det. Men min opgave vil være løst, hvis man får rollen og den familie føler, man er tro mod dem, siger hun.

Klar til at tage den vægt på skuldrene

En af de andre, der mødte op til audition onsdag er 28-årige Joakim Lind Tranberg. Han har taget turen fra Odense, hvor han går på Skuespillerskolen.

I 2008 deltog han i deltog han i Kanal 5's konkurrence 'Elsk mig i nat', hvor de to vindere fik en plads i musicalen af samme navn. Joakim Tranberg vandt sammen med Marie Busk Nedergaard, og spillede efterfølgende over 200 forestillinger med musicalen både på Østre Gasværk og i Tivoli i København og i Musikhuset Aarhus.

- Jeg er her til audition til rollen som Rasmus (Seebach, red.). Jeg er ikke så dygtig en danser, at jeg kan komme i betragtning ensemble-mæssigt, men jeg har altid elsket at synge, siger Joakim Tranberg.

Joakim Lind Tranberg deltog i 2010 i Dansk Melodi Grand Prix med sangen 'All about a Girl', og året efter var han med i sangprogrammet 'Voice' på TV2. (Foto: MARTIN DAM KRISTENSEN)

Og netop Seebach-musik betyder meget for Joakim Tranberg. Så meget, at han selv har et band C-Bach Jam, der spiller Rasmus Seebachs musik med Joakim Tranberg som forsanger.

- Jeg synes, det er skøn musik. Han er jo vor tids Kim Larsen, hvis man kan sige det. Og jeg ville føle mig virkelig priviligeret, hvis jeg fik sådan en kæmpe rolle, siger Joakim Tranberg.

- Men jeg er også der, hvor jeg er klar til at tage den vægt på mine skuldre. Det ville være min hidtil største rolle, siger han.

I løbet af foråret bliver det offentliggjort, hvem der skal stå på scenen til Seebach, der får premiere den 29. september.

Se klip fra gårsdagens auditions i videoen øverst i artiklen.