Styrelse stopper jagten på piratradio

Erhvervsstyrelsen dropper nu jagten på Byens Radio, og vil derfor ikke længere sætte pejlevognen på gaden.

Bedst som piratradioen Byens Radio er begyndt at sende igen, meddeler Erhvervsstyrelsen nu, at den har indstillet jagten på den ulovlige station.

Det fortæller chefkonsulent Kristian Borten til DR Kultur.

Meldt til politiet

- Vi har konstateret, at Byens Radio sender radio uden tilladelse, og har nu politianmeldt dem. Derfor ser vi ikke længere nogen grund til at sende pejlevognen på gaden, da det videre forløb nu er en sag for politiet, siger Kristian Borten til DR Kultur.

Han understreger dog, at de gerne sender pejlevognen på gaden igen, hvis politiet ønsker det.

- Hvis vi kan bistå politiet på nogen måde, så gør vi selvfølgelig gerne det, siger Kristian Borten. Han fortæller, at Erhvervsstyrelsen dog lyttede med, da Byens Radio igen gik i luften i tirsdags efter to ugers sendestop.

Sendetilladelse koster 500 kroner

- Ja, vi lyttede skam med, og vi kunne også konstatere, hvorfra de sendte. Det er ikke så kompliceret, selvom de nu har fået et mobilt studie, fortæller Kristian Borten, der undrer sig over, at Byens Radio ikke bare betaler for sendetilladelsen.

- Den type af tilladelse de skulle have, koster omkring 500 kroner, fordi de sender i et rimeligt begrænset område. Det er jo ikke alverden, men det ville selvfølgelig også betyde, at de ikke længere kunne kalde sig piratradio, siger Kristian Borten.

Facebook
Twitter