Superhelt Kaptajn Amerika er død

Kampen for det gode er slut for tegneseriehelten Kaptajn Amerika, der er dræbt af forlaget. Dårlig timing, lyder kritikken - helten er nemlig et patriotisk forbillede og det har USA brug for nu.

Han har givet selveste Hitler bank og har overlevet både superskurke, ulykker og naturkatastrofer. Men nu slukkes lyset for superhelten Kaptajn Amerika.

Den amerikanske tegneseriehelt dør i det seneste nummer af hæftet, der udgives af forlaget Marvel Comics. Her bliver helten først skudt af en snigskytte og derefter af sin egen ekskæreste.

Patriotisk helt

Hæftet blev første gang udgivet i marts 1941 under Anden Verdenskrig og et af formålene med Kaptajn Amerika var da også netop, at han skulle styrke de amerikanske soldaters moral og patriotisme.

Derfor møder Kaptajn Amerikas død nu kritik fra den 93-årige Joe Simon, der opfandt tegneseriefiguren i sin tid.

Dårlig timing

Joe Simon er ikke glad for Marvels timing, da han mener, at vi netop lever i en tid, hvor de amerikanske soldater er på hårde opgaver i blandt andet Irak og Afghanistan.

- Det er et forbandet tidspunkt at dræbe ham på. Vi har virkelig brug for ham nu, siger Joe Simon til den britiske avis Telegraph.

Liv efter døden

Kaptajn Amerikas død betyder dog ikke nødvendigvis, at helten har taget himmel-ekspressen helt uden returbillet.

Den for tiden sprællevende Superman blev nemlig også dræbt i 1993 af sit forlag DC Comics. Til gengæld genopstod han efter bare få måneder.

Marvel Comics afviser da heller ikke, at 'Captain America' kan vende tilbage engang.