Supermodellen der blev forfatter: Angst tog livet af karrieren

Hun er tidligere supermodel, mor til fire og lykkelig gift børnebogsforfatter. Nu deler hun ud af sit liv i ny bog.

21 Søndag har mødt Renée Toft Simonsen, der er aktuel med bogen "At finde hjem". (© DR Nyheder)

I syv år levede Renée Toft Simonsen på første klasse i New York - hun poserede i døgndrift foran alverdens kameraer, tjente millioner af kroner og blev kæreste med en international rockstjerne.

Indtil der i en alder af kun 24 år skete noget, der brat satte en stopper for hendes karriere.

Nu har hun skrevet en bog om sit liv. 21 Søndag har talt med Renée Toft Simonsen om livet i New York, angsten, karrieren og kærligheden.

Angsten tog dampen af karrieren

Første gang den unge supermodel møder angsten, sidder hun i et studie i London og har netop hældt mad på sin tallerken. På det tidspunkt har Renee Toft Simonsen arbejdet non-stop i fem-seks år, hun er kæreste med Duran Duran-trommeslageren John Taylor og er på toppen af sin karriere.

- Jeg skal til at spise, og så begynder min hånd at ryste. Den ryster og ryster. Og jeg bliver simpelthen så bange, fortæller hun til 21 Søndag.

Og angstanfaldene vender tilbage igen og igen, indtil hun som 24-årig må sige farvel til modelkarriere og kæreste. Hun forlader New York for at vende tilbage til Aarhus.

Fandt kærligheden i Aarhus

Her uddanner sig til psykolog, får en kæreste og sine to første børn, Ulrikke og Jens Christian. Men forholdet brister, og nogle år efter render hun med egne ord ind i sin kommende mand, Thomas Helmig, "nede i byen".

- Århus er ikke så stor. Og der har været en tiltrækning, fra vi ser hinanden for første gang, siger hun og fortsætter:

- Det var en stor forelskelse helt fra starten.

De to bliver gift og får sønnen Hugo, og hun begynder at skrive bøger. Men efter 17 års ægteskab går det galt mellem Thomas Helmig og Renée Toft Simonsen, og parret bryder med hinanden.

- Det gik galt, fordi vi var nonchalant med kærligheden, som man jo er i et travlt liv med karriere og børn, fortæller hun.

- Vi passer helt særligt godt sammen

Men som i et hvert andet eventyr, så ender det her lykkeligt. Der går nemlig ikke lang tid, før parret finder sammen igen. Og det er der en grund til, siger Renée Toft Simonsen.

- Jeg ved godt, at alle tror det om dem selv, men jeg tror virkelig, at vores kærlighed er helt speciel, og at vi passer helt særligt godt sammen, siger hun og fortsætter:

- Lyder jeg naiv? siger forfatteren og slår et stort grin op.

Renée Toft Simonsen er netop nu aktuel med sin første bog for voksne, den selvbiografiske "At finde hjem".

Se hele interviewet med Renée Toft Simonsen i klippet herunderhttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:544418f76187a2057c631e08

Facebook
Twitter