Superstjerne storroste sit danske publikum: 'Jeg fucking elsker jer'

Der var rap og ros i luften, da hovednavnet Post Malone spillede onsdag aften på Roskilde Festival.

(Foto: © Stefan Wessel, DR)

Den danske rygelov har endnu ikke fået kløerne i hverken Roskildes Orange Scene eller rapperen Post Malone.

Og heldigvis for ham. For den amerikanske superstjerne indtog scenen med en smøg i den ene hånd og en mikrofon i den anden, mens scenerøgen smøg sig omkring ham, og fyrværkeri oplyste himlen.

Foran ham stod tusinder og atter tusinder klar til at tiljuble den tatoverede spasmager, der gjorde sin debut på Danmarks største festival.

- Tak så fucking mange gange for at komme her i aften, lød det fra Post Malone til publikum.

  • Post Malone er kendt for altid at tænde sig en smøg på scenen, når han optræder. Koncerten på Roskilde var da heller ingen undtagelse, da Post Malone flere gange under sin optræden hev lighteren op af bukselommen. (Foto: © Stefan Wessel, DR)
  • For knapt en måned siden udgav Post Malone sit fjerde album 'Twelve Carot Tootache', der på dansk kan oversættes direkte til 'tolv karat tandpine', og under koncerten fik man også lov til at høre et par sange fra det nye album. (Foto: © Stefan Wessel, DR)
  • Der var masser af fællesskål mellem publikum og Post Malone. (Foto: © Stefan Wessel, DR)
1 / 3

Og selvom det mest sagte ord fra rapperens side under koncerten var "fucking", så kom ordet "tak" ind på en andenplads. For den ydmyge rapper fra Texas takkede flere gange det festklare publikum.

- Jeg fucking elsker jer, råbte Post Malone udover de mange fremmødte.

- I er nok det mest energiske publikum, jeg har mødt!

Undervejs stoppede Post Malone op flere gange og lavede hjerter ned mod publikum, mens han roste publikum til skyerne for deres vilde energi.

Scenen stod i flammer

Flere gange under koncerten stod scenen i flammer, mens publikum skrålede med på hits som 'Better Now' og 'Rockstar'.

Det var fjerde gang, hitmageren lagde vejen fordi Danmark. Sidst var i 2019, og de tre års fravær på grund af coronapandemien blev da også italesat af Post Malone:

- Der er gået fucking meget tid, og det har været en fucking underlig tid, og jeg er så fucking glad og heldig, at jeg kan få lov til at komme og hænge ud med jer, ladies and gentlemen.

Da Post Malone var kommet til nummeret 'White Iverson', som var den sang, han brød igennem med tilbage i 2015, lod han sit publikum vide, hvor stort det var for ham, at han nu kunne komme ud og bruge tid med dem.

Du kan høre sangen 'White Iverson' her:

Det endte med at blive både en vild, men også følelsesladet aftenen, og inden Post Malone forlod scenen, gav han Roskilde Festivals gæster et kærligt råd med på vejen.

- I kan gøre, hvad fuck I har lyst til, og I skal ikke lade nogen fucking stoppe jer.

Post Malone sluttede af nede ved publikum, hvor han løb rundt og gav high-fives til dem, der stod tættest på scenen. (Foto: © Stefan Wessel, DR)

Tom for ord

Efterfølgende var der også roser i luften til Post Malone fra publikum.

De tre venner Malthe Labori, Johannes Vilhelmsen og Valdemar Klamer Ottesen var efter koncerten i ren eufori.

- Hold kæft det var vildt, lød det fra de tre venner, da de fandt hinanden efter koncerten med Post Malone. (Foto: © Stefan Wessel, DR)

- Det var det vildeste. Det vildeste, lød det fra vennerne.

De tre venner var enige om, at Post Malone var den bedste, de nogensinde havde set på Roskilde.

- Normalt er det lidt en nødvendighed for mig at være påvirket til koncerter, men jeg er slet ikke fuld lige nu, og jeg er så glad for, at jeg oplevede det her ædru, sagde Johannes Vilhelmsen.

Også de to barndomsvenner Bertram Mollerup og Lukas Nykvist var mere end begejstrede.

Stemmen var efterhånden lidt hæs ved de to 18-årige drenge Lukas Nykvist og Bertram Mollerup. (Foto: © Stefan Wessel, DR)

- Jeg er rent faktisk tom for ord, sagde Lukas Nykvist om Post Malones optræden.

- Han ved, hvordan han skal performe, og man kan bare mærke hans kærlighed!

Det var ikke kun publikum, der forlod koncerten og Orange Scene positive. Både Gaffa og Soundvenue smed fem stjerner efter Post Malones optræden.