Suspekt hyldet med prisregn ved Danish Music Awards

Den danske rapgruppe fik lørdag aften fire statuetter, mens der var tre priser til Lukas Graham ved DMA.

Suspekt på den røde løber ved Forum til Danish Music Awards, inden de modtag deres fire priser. (Foto: © MATHIAS BOJESEN, Scanpix)

Det har været så godt som umuligt at komme udenom den danske raptrio Suspekt i år, og det blev belønnet, da det store prisshow, Danish Music Awards, lørdag aften blev afholdt i Forum.

Her blev gruppen, der i år lukkede Orange Scene på Roskilde Festival, blandt andet kåret som årets bedste danske livenavn, mens de også hentede statuetten for at være årets bedste danske gruppe og for at stå bag årets bedste urbanudgivelse med albummet "V", der er gruppens femte studiealbum.

- Hele Danmark er blevet suspekt, og det betyder sindssygt meget for os, sagde gruppen fra scenen.

Derudover kunne producerne Rune Rask og Jonas Vestergaard lade sig hylde som de bedste af slagsen for deres arbejde på albummet, der har budt på hits som "Søn af en pistol" og "Bollede hende i går".

Dermed scorede Suspekt med deres fire priser flest statuetter lørdag aften, skarpt forfulgt af bandet Lukas Graham, der tog tre priser.

Gruppen, der har Lukas Forchhammer Graham i front, kan kalde sig vinder af statuetten for bedste danske udgivelse, bedste danske popudgivelse og publikumsprisen, der er bestemt af fans via en afstemning.

Den unge sangerinde Cisilia, der også var på scenen for at optræde ved det store prisshow, blev i den grad anerkendt for sit talent, da hun fik overrakt prisen for årets nye danske navn og prisen for årets danske hit for nummeret "Vi To Datid Nu".

To priser var der også til Ulige Numre, der vandt en statuette for årets danske rockudgivelse for "Grand Prix", mens forsanger Carl Emil Petersen fik Koda-prisen for årets sangskriver.

Den danske hitmager og Dizzy Miss Lizzy-bagmand Tim Christensen fik den ultimative hæder, da han fik overrakt Danish Music Awards ærespris.

- Din evne til at skrive vedkommende sange er i en klasse for sig selv. Du kommer vidt omkring i dit musikalske virke. Og uanset i hvilken retning du vælger at gå, tager du os andre med på en rejse præget af inderlighed og integritet, lød det blandt andet i begrundelsen.

/ritzau/