Svensk musikfestival aflyser i 2018 efter voldtægt

Der bliver ikke nogen Bråvallafestivalen i 2018 efter voldtægt på dette års festival, siger arrangør.

Håkan Hellström spiller fredag på Panorama-scenen under Bråvallafestivalen. En pige har anmeldt en voldtægt i publikumshavet under koncerten. (Foto: 10050 Pontus Lundahl/TT © Scanpix)

Den store svenske musikfestival, Bråvallafestivalen, bliver ikke til noget til næste år. Det melder arrangørerne FKP Scorpio, efter at en teenagepige har anmeldt, at hun blev voldtaget under en Håkan Hellström-koncert fredag aften.

- Jeg har fået nok, siger grundlægger Folkert Koopmans i en pressemeddelelse ifølge Aftonbladet.

- Vold dræber festivaloplevelsen, kærligheden til musik og fremfor alt skader det mennesker, siger han.

Svensk politi melder, at der ved årets festival hidtil har været i alt 11 anmeldelser om seksual chikane, heraf en anmeldelse af seksuel tvang og en anmeldelse om voldtægt.

Talsmand: Vi tager tydelig stilling

Bråvallafestivalen trækker mere end 50.000 gæster til Norrköping og har i år blandt andet The Killers, Linkin Park og The Chainsmokers på plakaten. Aftonbladets reporter er på festivalpladsen og har talt med flere festivalgæster, der er chokerede, men forstående over for beslutningen om at aflyse festivalen næste år.

Ifølge festivalens pressemedarbejder er det ikke en enkelt sag, der har ført til beslutningen om aflysning.

- Det handler ikke om, at vi ikke kan håndtere problemet, eller at problemet er noget, der hører til festivaler. Det handler om at tage tydeligt stilling, siger Kajsa Apelqvist til Aftonbladet.

Årets festival fortsætter som planlagt, oplyser festivalen i en pressemeddelelse.

Facebook
Twitter