Svenske John skriver Grand Prix-historie: Skal repræsentere to lande på én gang

Det er aldrig sket før, at én og samme person deltager for to lande i Eurovision. Det laver John Lundvik om på til maj.

John Lundvik blev nummer tre i det svenske Melodi Grand Prix sidste år. I år vandt han det hele med den gospelinspirerede 'Too Late for Love'. (Foto: Claudio Bresciani/TT © Scanpix)

Han var storfavorit hos både jury og seere og ligger allerede nummer ét på hitlisten i Sverige med 'Too Late for Love'.

I lørdags vandt 36-årige John Lundvik det svenske Melodi Grand Prix, kaldet Melodifestivalen, på overbevisende manér med sin gospelinspirerede popsang, som han har skrevet med Anderz Wrethov og Andreas 'Stone' Johansson.

Men nu står han over for lidt af et dilemma.

Lyt til 'Too Late for Love', mens du læser videre.

0:00

For til maj har John Lundvik nemlig en historisk dobbeltchance for at vinde Eurovision Song Contest, der i år finder sted i Tel Aviv i Israel.

Det har han, fordi han også har været med til at skrive dette års britiske Grand Prix-sang, 'Bigger than Us', der skal synges af Michael Rice.

Det er aldrig før sket det samme år i Eurovision Song Contest, at én og samme person både har stået i front for ét land og samtidig har skrevet en sang til et andet land.

- Det er to adskilte ting, og det er ganske skønt. Jeg konkurrerer som kunstner for mit land, Sverige, men har også en sang med som sangskriver (for Storbritannien). Det er føles stort og ærefuldt, siger han til svenske Expressen.

John Lundvik optræder med sin svenske vindersang, 'Too Late for Love'. Den var både favorit hos juryen og seerne og fik i alt 181 point. Anden- og tredjepladsen fik begge 107 point. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Datteren heppede ikke på far

Aftonbladet skriver dog, at John Lundvik faktisk gerne ville have deltaget i det svenske Melodi Grand Prix med 'Bigger than Us' frem for 'Too Late for Love', men at den svenske tv-station SVT tvang ham til at vælge en anden sang.

Mon ikke han i dag er meget glad for, at valget faldt på 'Too Late for Love'?

- Hvis sangene kommer til at dyste direkte mod hinanden, så tror jeg, at vi svenskere tager sejren, spår John Lundvik over for Expressen efter sejren i Melodifestivalen.

Lyt til 'Bigger than Us', mens du læser videre.

0:00

John Lundvik skal dog ikke regne med ubetinget opbakning fra hjemmefronten, selv om han har dobbeltchance for at hive en Eurovision-sejr i land til maj.

Han har nemlig fortalt, at hans datter, Naomi, efter sin fars sejr kunne meddele, at hun elskede ham højt, men faktisk havde heppet på Arvingarna, der endte som nummer seks i finalen med 'I Do'.

- Det må vi lige have en snak om i løbet af ugen, lød det med et grin fra den svenske Grand Prix-vinder.

Samme semifinale som Danmark

Der bliver dog ikke meget tid til hverken familie eller afslapning oven på den imponerende Grand Prix-sejr.

Nu skal han nemlig til at planlægge, hvordan 'Too Late for Love' skal præsenteres på Eurovision-scenen til maj og mødes allerede i denne uge med blandt andet pladeselskab, management og koreografer.

Sverige har indtil videre vundet Eurovision seks gange; I 1974, 1984, 1991, 1999, 2012 og 2015.

Eurovision Song Contest 2019 finder sted 14., 16. og 18. maj. Både Danmark og Sverige er med i den anden semifinale, torsdag den 16. maj.

Facebook
Twitter