Svindlernes nye skræk

Kontant får ny vært og nyt look, men i virkeligheden er det bare biting. Historien der er det vigtigste, mener Kåre Quist, den nye mand ved roret.

Thulin Kød, det blå sygesikringsbevis, annoncehajer og så videre og så videre.

DRs forbrugerprogram Kontant har siden starten i januar 2003 gang på gang afsløret, hvordan forbrugere bliver misinformeret og snydt.

Nu kan internetfidusmagere og skumle sælgere godt begynde at svede under armene, for programmet vender tilbage på skræmen efter sommerpausen. For seerne bliver det ikke bare et glædeligt gensyn, men også et goddag til den nye vært på programmet, Kåre Quist, som senest var vært på programmet Ærlig Talt.

- Kontant er public service i ordets egentlige forstand. Vi er forbrugerens vagthund nummer et og tager fru Jensen virkelig alvorlig, også selv om hun kun er blevet snydt for 100 kroner, siger Kåre Quist.

Et af de mest sete programmer

Kåre Quist er ikke alene om at sætte pris på programmet. Kontant er nemlig et af de mest sete programmer i Danmark - og Kåre Quist bliver den fjerde vært på programmet. Første udgave havde Mette Vibe Utzon som vært, så kom Anders Bech Jessen og til sidst Klaus Bundgaard Poulsen.

- Jeg er meget ydmyg overfor rollen, men det har jo vist sig, at man kan skifte værten ud. For det er historien, der er det vigtigste i Kontant og gennem årene har det vist sig, at konceptet holder, mener Kåre Quist. Som dog indrømmer, at det er noget af en ”kongerække” af værter at træde ind i.

Bred erfaring

Kåre Quist har god erfaring med afslørende journalistik. Han har lavet Operation X på TV2, været redaktionchef på Ekstra Bladet og vært på TV3s undersøgende program: Velkommen på forsiden. Med andre ord kan han sagtens blive indigneret når sælgere, forsikringsselskaber og andre snyder almindelige mennesker.

Netop Kontants kerneværdier med afslørende journalistisk, hvor redaktionen ikke går af vejen for at bruge utraditionelle midler for at få de ansvarlige i tale, lover Kåre Quist vil fortsætte. Og så er det op til ham at få svarene hevet ud af de ansvarlige, når de kommer i studiet.

- Jeg glæder mig til det. Det er jo programmets klimaks og her gælder det om at være skarp og få svar på de spørgsmål, som programmet rejser. Vi må ikke ”spille uafgjort”, men jeg føler mig tryg. For der er styr på tingene på Kontant, siger Kåre Quist.

Facebook
Twitter