T-shirts støtter terror

Et maskingevær flankeret af logoet for enten FARC eller PFLP kommer i salg i morgen. De to organisationer står begge på EU's terroliste og er strafbare at støtte, siger politadvokat.

En ny kollektion af t-shirts, der reklamer for den columbianske oprørsbevægelse FARC og den palæstinensiske organisation PFLP - kommer på gaden i morgen.

Begge organisationer står på EU's liste over terror-organisationer. Farc er mest kendt for sine mange kidnap-ninger - mens PFLP nok er mest kendte herhjemme for at være den organisation - som Blekingegadebanden røvede penge til i 80'erne.

Ingen skrupler

Det er firmaet "Fighters and lovers" der står bag de nye t-shirt og for hver gang der sælges én ryger der 35 kroner af sted til den organisation der står på brystet. Men firmaet har ingen skrupler over at sende penge til organisationer der står på EU's terrorliste. Det siger PR-chef Anna Düver til P2 Plus:

- Altså de fører en befrielseskrig for social retfærdighed primært i Columbia og for frihed i Palæstina. Det er ting der er værd at stå op for.

10 års fængsel

I følge politiadvokat Michael Jørgensen er det strafbart med op til 10 års fængsel at samle penge ind til organisationer på EU's terrorliste.

- Det er helt klart at både PFLP og FARC står på Eu's terrorliste så det er en meget dum idé at være med til.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532d1694a11f9d0b28f30086

Facebook
Twitter