Tag med på natklub i Berlin eller se verdens vildeste museer: 5 ting, du kan opleve (fra sofaen) lige nu

Mens verden stadig er lukket ned, kan du finde koncerter, ballet og fede film på nettet.

Er du træt af at føle dig indespærret i dit coronabur? Så er her lidt inspiration til at få fornemmelsen af lidt frihed. (Foto: Ollie Millington © Getty Images)

Føles påskeferien lige så lang som en grå januardag? Har påskeharen været for nærig med chokoladeæggene, eller hænger coronanæbbet bare lidt for meget i nedadgående retning?

Som du nok allerede ved, begynder livet så småt igen med genåbningen 6. april og frem til 21. maj, hvor alt fra cafébesøg, biografer, spillesteder og indendørs aktiviteter igen skulle være åbne.

Men hvis du ikke kan holde det ud, mens vi venter, så har vi samlet fem bud på oplevelser på nettet, som måske kan sætte lidt ekstra gang i din påskeferie.

1

Aldrig prøvet Det Kongelige Teater? Nu har du chancen

'Svanesøen' er en af de forestillinger, du kan se på Det Kongelige Teaters site. (Foto: Costin Radu © Det kongelige teater)

Har du tit foretrukket en flybillet til London eller et par gode drinks i byen fremfor en billet i Danmarks nationalteater? Så er tiden måske inde til, at du skal tjekke Det Kongelige Teaters site ud.

Her kan du nemlig se både de store klassikere og mindre forestillinger indenfor opera, ballet og skuespil gratis. Du kan blandt andet se 'Svanesøen', 'Sylfiden', 'Romeo og Julie' og 'Askepot' hjemme i din egen sofa.

Du kan streame med og se hele oversigten over forestillinger og andet kongeligt indhold på Det Kongelige Teaters site.

2

Savner du koncerter? Føl live-stemningen her

Den britiske sanger Arlo Parks udgav sit første album, 'Collapsed in Sunbeams' i år og har fået stor opmærksomhed i Storbritannien og i udlandet. (Foto: Justin Tallis © Scanpix)

Koncerter med London Grammar, Cigarettes After Sex og Little Simz? Eller hvad med en hård dj-session fra nogle af Europas vildeste natklubber som eksempelvis KitKatClub i Berlin, hvor libidoen før coronaen drev ned ad væggene?

Den fransk-tyske kulturkanal Arte er ikke kun for dem med blød hat og stor kulturkapital.

I forbindelse med coronanedlukningen kan man se liveoptrædener med europæiske dj's og musikere. Eksempelvis kan du tage en tur rundt med Arlo Parks og hendes guitarist i Londons hipstermekka Shoreditch, mens hun synger sine hits 'Green Eyes' og 'Hurt', som du måske allerede har hørt på P3.

Koncerterne kan være lidt tricky at finde frem, for de kan gemme sig, alt efter hvilken platform og sprog du vælger. Men hvis du har Apple TV og installerer Artes app der, kan du finde de fleste. Ellers kan du forsøge under fanen Arte Concert på arte.tv.

Og hvis du er heldig, kan det være, du får øje på et helt nyt musiknavn, som du ikke før kendte til?

3

Tag på besøg i et Danmarks vildeste slotte

Frederiksborg Slot ligger i Hillerød i Nordsjælland. (Foto: Torben Klint © Scanpix)

De første sten blev lagt i 1560. Så blev det meste af slottet revet ned, og et nyt kom frem i begyndelsen af 1600-tallet, men brændte til gengæld i 1859. Frederiksborg Slot blev dog genopført og huser nu Nationalhistorisk Museum.

På museets site kan du komme ind bag murene på det imponerende renæssanceslot og tage med på guidet tredimensionel tur - blandt andet i den vilde slotskirke og slottets riddersal.

4

Besøg museer fra hele verden

Musée d'Orsay i Paris er en gammel banegård fra slutningen af 1800-tallet, der nu fungerer som et museum. (Foto: Laurent Lecat © Scanpix)

Sker det ofte, at du er smuttet på toget ud af London, Paris eller Berlin, hvor du kom til at glemme at smutte forbi byens museer, selvom det egentlig var planen, at du skulle kigge forbi?

Så har Google Arts & Culture pakket et hav af de store museer i hele verden ned til virtuelle ture på nettet. Du kan gå på opdagelse på British Museum i London, se flere af Vincent van Goghs mest kendte værker på Musée d'Orsay i Paris eller dykke ned i kunstgenrer som blandt andet street art fra hele verden.

Du kan endda besøge Karen Blixen Museum i Kenya, som var det hus, Karen Blixen boede i, og som er omdrejningspunkt i bogen 'Min afrikanske farm'.

5

Er der snart game over på Netflix? Dyk ned i nye film her

Dokumentaren om Lukas Graham kan ses i Grands Hjemmebio. (Foto: Martin Sylvest © Scanpix)

Har du efterhånden scrollet din streamingtjeneste til døde, uden at finde noget du gider? Så kan du få et friskt skud film og tv-serier på Grand Teatret eller Filmstriben.

Grand Teatret i København har åbnet Grand Hjemmebio, hvor du kan leje og købe nye film og dokumentarer. Blandt andet kan du se dokumentaren '7 Years of Lukas Graham', hvor du kan følge sangerens vej til succes, men også komme tæt på hans indre dæmoner.

Hvis du foretrækker at svinge lånerkortet fremfor dit Dankort, så kan du kigge forbi Filmstriben, som er bibliotekernes filmstreamingtjeneste.

Det er dit lokale bibliotek, der fastsætter, hvor mange film og tv-serier du kan se per uge eller måned. Så vælg med omhu.

Til gengæld er der en hel del at vælge imellem. Blandt andet kan du se den Oscar-nominerede dokumentar 'The Mole Agent', filmen 'Moonlight', der fik hele tre Oscar-statuetter i 2017 – heriblandt hovedprisen, eller en masse danske film som 'Festen', 'Nordkraft' eller 'Underverden'.

FacebookTwitter