Teaterkoncert med Kim Larsen-sange: Den allersidste dans for første gang

Danmarks nationalskjald, Kim Larsen, har for første gang givet tilladelse til, at hans sange bliver brugt i en teaterkoncert.

- Jeg har et håb, om at det er en forestilling, der rammer det der krydspunkt mellem, at den vil have et stort publikum, men at vi samtidig giver publikum noget, de ikke helt forventer, siger Jon Stephensen om teaterkonerten 'Dagen før'. På rollelisten ses blandt andre Jimmy Jørgensen. (Foto: © Ingrid Bugge, Aveny T)

Nu kan 'Tarzan Mama Mia', 'Kvinde min' og en række andre af Kim Larsens klassikere opleves på en teaterscene. Det sker i teaterkoncerten 'Dagen før'.

Og det er noget helt særligt, for det er første gang, at Kim Larsen giver et teater lov til at fortolke sange fra hans karriere som soloartist og sangskriver.

'Dagen før' bliver vist på Aveny T i København og Aarhus Teater og bliver iscenesat af den firdobbelte Reumertvinder Elisa Kragerup. Med på rollelisten er blandt andre Jimmy Jørgensen, der tidligere har spillet med i teaterkoncerter som 'Hey Jude' og 'Teaterkoncert Gasolin'.

For Aveny T's teaterchef Jon Stephensen har ideen om en teaterkoncert med Kim Larsens sange været undervejs i to år.

- Det var en drøm dengang, jeg fik muligheden for at overtage det her teater igen. Det allerførste jeg tænkte på, det var Kim Larsen. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg tror, det er fordi, han har fulgt mig gennem hele livet, og jeg synes, hans tekster siger så meget om livet på godt og ondt, fortæller han.

'Dagen før' repræsenterer hele karrieren

Men Jon Stephensen og Aveny T var ikke alene om at udleve drømmen. Kim Larsen havde også nogle krav til teaterkoncertens udførelse.

- Der har været en del ønsker fra Kim Larsens side om, at forestillingen kommer til at repræsentere hele hans karriere, så vi ikke kun slår ned i én periode. Der er måske nogle sange fra en periode, der virker mere nærliggende end nogle andre. Og det har vi lyttet til, så der er også noget med fra den sidste plade, han har lavet, fortæller Jon Stephensen.

For Elisa Kragerup har det været vigtigt at tolke sangene på ny, således at publikum også kan genkende dem.

- Det er med en stor respekt, at vi har givet os i kast med det, fordi jeg tror, at der er virkelig mange danskere, der har et dybt personligt forhold til de her sange. Når vi sætter dem på scenen, så vil man jo på den ene side have et greb på det, vise teksterne på en ny måde og høre dem på ny. Samtidig har vi ikke lyst til at stå i vejen for, at publikum helt sikkert har deres egne historier og minder med lige netop de her sange, fortæller hun.

'Dagen før' har premiere på fredag. Om Kim Larsen dukker op vides endnu ikke.

- Han er inviteret med brev. Det kan godt være, han synes, det er for meget virak at gøre ud af det hele. Det kan være, han dukker op en tirsdag, og så skal han være så velkommen. Det ville være en stor ære, fortæller Jon Stephensen.