Teaterstykke om Oslo-aftalen vinder verdens største teaterpris

Michael Aronov, der spiller en israelsk diplomat i stykket 'Oslo', vandt også en pris for bedste mandlige birolle ved nattens Tony Awards.

Skuespilleren Michael Aronov med sin Tony Award for 'Bedst mandlige birolle' i stykket 'Oslo', der også blev kåret som årets stykke. (Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ © Scanpix)

Teaterforestillingen 'Oslo' fik en af de helt store priser ved årets Tony Awards, der er teaterbranchens svar på Oscar-uddelingen, i New York natten til mandag, da den løb med prisen for det bedste stykke.

Den tre timer lange forestilling handler om de hemmelige forhandlinger op til Oslo-aftalen i 1993, der var et gennembrud i den årtier lange konflikt mellem israelere og palæstinensere.

Det er den prisvindende dramatiker J.T. Rogers, der har sat stykket op. Han står ligeledes bag 'Blood and Gifts' om kampen om kontrol i Afghanistan i 1980'erne, 'The Overwhelming' om folkemordet i Rwanda og 'Madagascar', der foregår i Rom.

'Oslo' slog 'Sweat', 'Indecent' og 'A Doll's House, Part 2' i kampen om at vinde prisen for det bedste teaterstykke.

Michael Aronov, der spiller en israelsk diplomat i stykket, vandt også en pris for bedste mandlige birolle. Det er hans anden rolle på Broadway.

Spacey var vært

Aftenens vært, skuespilleren Kevin Spacey, åbnede showet med dans, sang og vittigheder i et nummer, som var koblet sammen med de fire musicals, der havde fået flest nomineringer.

Kevin Spacey er kendt for sine imitationer, og søndag aften var det den femdobbelte Oscar-nominerede Glenn Close, der stod for skud.

Blandt de stjerner, som var på scenen for at uddele priser i løbet af aftenen, var Orlando Bloom, Tina Fey, Scarlett Johansson, Glenn Close, Whoopi Goldberg, Mark Hamill og John Legend.

Tony Awards uddeles af American Theatre Wing og League of American Theatres and Producers.

Årets uddeling af den amerikanske teaterpris var den 71. i rækken.

/ritzau/

'House of Cards'-aktuelle Kevin Spacey var vært ved årets Tony Awards. (Foto: Carlo Allegri © Scanpix)
Facebook
Twitter