Teenager bliver millionær af at blogge

De fleste gør det for hyggens skyld. Men for Isabella Löwengrip på 17 år er det big business. Hendes blog er millioner kroner værd.

Er du så interessant, at du kan tjene gode penge bare ved at skrive om dit liv på internettet? Hvis man stiller det spørgsmål til den 17-årige svenske gymnasieelev Isabella Löwengrip, så kan hun med ro i stemmen svare ja.

For den blonde unge svensker ligner måske nok en almindelig pige, men på nettet er hendes liv tydeligvis noget helt særligt.

Køber tøj for 10.000 kroner

Ifølge den svenske hjemmeside Bloggportalen.se er hun nemlig indehaver af Sveriges mest læste private blog med over 270.000 læsere om ugen.

Det betyder, at store virksomheder som Hennes & Mauritz og CDON.com ser fordele i at reklamere på hendes blog Blondinbella.se - og det giver gode lommepenge til teenageren.

Men selvom Isabelle Löwengrip fortæller, at hun køber tøj for 10.000 kroner om måneden, så vil hun ikke ud med, hvad hun tjener på sin blog. I avisen Expressen vurderer en revisor dog, at pigens blog er flere millioner kroner værd.

Ingen millioner herhjemme

Mens der er lignende pengegivende blogs blandt unge piger i Sverige, så har vi i Danmark endnu ikke set private blogs, der er lige så mange penge værd som Isabelle Löwengrips.

- Vi har nogle blogs, hvor folk nok tjener noget, men jeg har ikke hørt om blogs, hvor folk virkelig tjener en bondegård, siger it-kommentator og journalist Dorte Toft til dr.dk.

Dorte Toft har selv en blog og har også gjort den til en forretning. Ligesom Isabelle Löwengrip opdaterede hun den hyppigt og det betød, at den hurtigt blev godt besøgt. I dag er Dorte Tofts blog da også tilknyttet Berlingske Tidende.

Drømmer om fedt mediejob

Men selvom der nu kan være danskere, der forsøger at gøre den unge svensker stykket efter, så skal man ikke satse på, at det fremover vil vælte ind med lommepenge, opmærksomhed og spændende opgaver i mediebranchen, advarer Dorte Toft.

Det håber Isabelle Löwengrip ellers på, når snakken falder på hendes fremtid:

- Hvis jeg ikke kan fortsætte med at blogge, kunne jeg godt tænke mig at arbejde som skribent på en avis eller noget. Jeg er jo bare 17 år, så jeg har tiden for mig, men jeg ser det her som begyndelsen til noget andet, siger Isabelle Löwengrip til DR.

Sveriges Paris Hilton

Om ikke andet så kan den svenske teenager glæde sig over alt den opmærksomhed, hun får lige nu.

- Jeg har været meget i medierne. Selvom der har været Melodi Grand Prix, så har jeg været på en masse spisesedler. Jeg gør hvad jeg kan, for at det ikke skal påvirke mit liv for meget, men pengene har gjort mit liv mere glamourøst. Jeg er nærmest blevet en slags Paris Hilton, siger Isabelle Löwengrip.