Teitur lader hundene køre bilen

Færøske Teitur har sluppet tøjlerne på sit nye album "Let the Dogs Drive Home".

Det er to år siden, at færøske Teitur udsendte sit anmelderroste album "The Singer", der bl.a. høstede 5 stjerner i de to engelske aviser The Guardian og The Independent.

Slip tøjlerne

På mandag udsender han sit nye album, der bærer titlen "Let the Dogs Drive Home". Men hvad er det for nogle hunde og hvor er hjem, når man forlængst er kommet ud over de færøske grænser.

- Ha ha. Ja, så konkret skal man nok ikke læse albumtitlen. Udtrykket dækker over den proces, der har præget denne plade, hvor det i stor grad har handlet om at give slip og bare lade tingene ske.

- Et af numrene hedder "Freight Train" og handler om hele idealet omkring den amerikanske drøm. Om det med at turde at springe på et tog og køre tværs over USA som vagabond. Sangen handler om en person, der altid har gjort det rigtige, og aldrig har sprunget på det godstog eller kysset de vilde piger.

California love

Et andet nummer på pladen er førstesinglen "You Never Leave L.A.", der indkredser den tid, hvor Teitur som 20-årig opholdt sig på den amerikanske vestkyst.

- Det er svært ikke at være fascineret af Los Angeles. Det er et mærkeligt sted, der først godt kan virke lidt skræmmende, men som åbner sig, når man begynder at få venner der. Men det er sjovt derovre, og hele den der entertainmenthistorie og alle de folk, der afleverer manuskripter til hinanden, er meget fascinerende.

Det amerikanske eventyr leves på trods af numre, der kredser om USA, ikke rigtigt for Teitur. Han har for første gang indspillet et album i Danmark og har for nylig købt et hus i en bygd på Færøerne.

- Jeg har besluttet mig for at opholde mig mere og mere på steder, hvor jeg for alvor føler mig hjemme, siger han.

"Let the Dog Drive Home" udkommer i hele Europa d. 4. oktober.

Facebook
Twitter