Terrorsigtede vil fortsætte med at sælge t-shirts

De omstridte t-shirts, der støtter bevægelser på EU's terrorliste, vil fortsat kunne købes i udvalgte københavnske butikker, skriver firmaet bag trøjerne. Flere af dem er nu sigtet efter terrorlovens paragraf 114A, der kan gvie op til ti års fængsel.

Selvom flere af de ansatte i tøjfirmaet Fighters and Lovers nu er anklaget efter den nye terrorlovgivning, vil de fortsætte med at sælge t-shirts der støtter organisationer på EUs terrorliste.

Siden januar har fighters and lovers solgt over 700 t-shirts med logoer fra den colom-bianske bevægelse FARC og palæstinensiske PFLP. Og for hver solgt t-shirt går lidt over 35 kroner til en af de to organisationer.

I går rykkede politiet så ud og ransagede hjemmene hos flere personer involveret i Fighters and Lovers. Det er nemlig ulovligt at give økonomisk støtte til bevægelser på terrorlisten.

Københavns Politi har sigtet fem personer for at yde terrorstøtte og yderligere to ventes at blive sigtet onsdag. Ifølge vicekriminalinspektør Magnus Andresen fra Københavns Politi har Fighters and Lovers næppe nået at få sendt penge videre til organisationerne.

- Det er vi ret sikre på, at de ikke har. Vi har beslaglagt omkring 24.000 kroner fra firmaet, og dermed mener vi at have fået forhindret, at pengene blev sendt videre, siger Magnus Andresen.

Samtidig er firmaets hjemmeside blevet lukket - det var herfra at t-shirtsne blev solgt. Men i en pressemeddelelse skriver Fighters and Lovers, at salget vil fortsætte.

- Fighters and Lovers har indgået aftaler med butikker i København, der i de kommende dage vil lange trøjer over disken til nye kunder, hedder det i pressemeddelelsen, der hævder, at folkene bag firmaet tager sigtelserne helt afslappet.

Terrorlovens paragraf 114A kan give op til 10 års fængsel, men endnu er der ikke faldet dom efter paragraffen.

Facebook
Twitter